dimarts, 15 de març del 2016

Uns transports massa deficients


La posada en funcionament de la línia 9 del metro de Zona Universitària fins a l’Aeroport, passant pel Prat, ens ha fet pensar a molts en el projecte tantes vegades demanat i tantes vegades promès d’una línia que passés per Viladecans i la resta de poblacions del Delta. Fins i tot es van arribar a planificar on anirien les estacions, però des de fa una colla de temps que de tot plegat no se n’ha sabut res més.

A Viladecans estem pèssimament comunicats. Ni tan sols l’antiga reivindicació de la freqüència de pas dels trens ha donat cap mena de fruit i, a més, sembla que ja tothom se n’hagi oblidat. I mentrestant, per exemple, els joves que han d’anar a la universitat a Bellaterra en transport públic es passen mitja vida en el viatge. I els molts treballadors viladecanencs que tenen la feina a Barcelona, tres quarts del mateix. I si volem anar a la capital de la comarca o a qualsevol altra població del Baix Llobregat, exceptuat les de la costa, la feinada que tenim. 

Aquí hi vivim moltíssima gent, i sembla que no comptem per res. Com ho hem de fer perquè els que programen aquestes coses ens tinguin en compte? En aquest sentit, doncs, ens alegrem molt de la mobilització dels ajuntaments del delta per reivindicar novament un transport digne. És hora, en efecte, que les nostres autoritats, els partits i les entitats socials converteixin aquest tema en una prioritat i no parin fins a aconseguir els compromisos necessaris per donar resposta i solució a una qüestió que afecta la qualitat de vida de molta gent.