divendres, 15 d’octubre del 2021

Les barraques són a punt

Molts de vosaltres ja sabeu que des del Grup Tres Torres hem iniciat la reconstrucció a Viladecans de les barraques de pedra seca i els marges que hi ha al voltant per tal de recuperar aquest patrimoni. Fins ara, la pandèmia no ens ha deixat fer una inauguració com ens hauria agradat, i ara que ja en tenim tres de restaurades: Cal Griveta, Cal Mitjà i Cal Pere Baqués, volem fer una inauguració com cal i hem pensat fer-la com segueix:

Dia: Diumenge 17 d’octubre

Hora de sortida: 10:00 h

Punt de Trobada: Ctra. Sant Climent xamfrà carrer Massís de Montserrat (poc abans de la bòvila d’en Ramells).

Duració de l’acte: 3 hores (10:00 h a 13:00)

Organització: Farem dos grups. 

* El primer farà tot el recorregut a peu: Riera Sant Climent / Cal Griveta (el punt més alt del recorregut, gairebé al peu de l’ermita de Sant Ramon) / Rajoles amb les dites de Sant Ramon / Cal Pere Baqués / Cal Mitjà.

* El segon grup, farà un recorregut més suau, pujarà caminant pel camí de la Verdera fins a les rajoles amb les dites de Sant Ramon (estan col·locades a la meitat de la pujada fins a l’ermita); aquí es trobarà amb el primer grup i, tots plegats, seguiran fins a la barraca de Pere Baqués, per acabar a la barraca de Cal Mitjà.

A la barraca de Pere Baqués farem una xerrada per donar una idea general de la construcció amb pedra seca i la feina que hem fet, i a la de Cal Mitjà trobareu una petita exposició fotogràfica on intentem que quedi reflectit tot el procés de reconstrucció.

Nota: L’itinerari no és recomanable per a persones d’edat avançada o bé amb problemes de mobilitat.

Cal portar calçat i roba còmodes, i una mica d’aigua. La sortida tindrà una durada aproximada de tres hores. Es faran parades que s’aprofitaran per explicar la feina que hem fet en la reconstrucció i condicionament de les barraques i el seu entorn. 

Us hi esperem.

Vicenç Castelló Solina

Aplicarem les recomanacions i condicionants dictats pel Procicat que apliquin en el moment de fer l’activitat.