dimecres, 15 de desembre del 2021

Retrobament amb la cultura popular

Després d’una llarga temporada sense poder tenir contacte amb el carrer, el retrobament amb els carrers i la ciutadania està més a prop. La Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans vol posar-se en marxa i ha començat a preparar noves sortides i està preparant amb diverses entitats el que serà el proper Fest’Hivern2022 en el marc de la Festa Major d’Hivern 2022.

Aviat, realitzarà una Cercavila que pretén ser aquella Cercavila de la Festa Major d’Hivern que vam haver de suspendre per la covid. Aquesta sortida ajornada serà una activitat en la qual en Vilamut i la Mamuteta recorreran amb una txaranga diversos carrers i places per visitar alguns dels seus col·.laboradors. 

Després, si tot va bé, els podrem veure (Vilamut i Mamuteta) a la Cavalcada de Reis 2022. De nou, la Mamuteta farà la recollida dels xumets dels més petits.

I ja per la Festa Major d’Hivern, en aquests moments, la Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans juntament amb altres entitats (Diables de Viladecans, Castellers, Agrupaments Escoltes, Associació Arts i Oficis i Rudemon entre d’altres) estan treballant el Fest’Hivern 2022. 

I començen a proposar activitats com la realització del ja interessant concurs Coneixes Viladecans?? pel 21 de gener, a les 20h, i la Cercavila de Festa Major, la Trobada d’Agrupaments Escoltes, les paradetes dels Artistes i Pintors de l’Associació d’Arts i Oficis, i el Concert-Vermut de Rudemon el 22 de gener. 

Coneixes Viladecans?? és aquel concurs sobre qüestions de Viladecans (Natura, Geografia, Història i Personatges de la nostra Vila), jocs d’habilitat o de música, etc. Aquesta propera edició els grups participants podran ser d’entre quatre i deu membres majors de 16 anys. Si hi voleu participar, heu de fer un correu a mamutviladecans@gmail.com abans del 10 de gener.

La Cercavila està prevista pel 22 de gener a partir de les 11h i es preveu que surti des de la Plaça Constitució fins a la Plaça Europa, on l’esperaran les paradetes de l’Associació d’Arts i Oficis i el Concert-Vermut de Rudemon. En la Cercavila està previst que hi participin el Cadefoc, Vilamut i Mamuteta, Gegantons, Gegants, Castellers i altres entitats viladecanenques. La música i l’espectacle estarà a càrrec de la super banda Bandarra Street Orkestra. 

Bé, la ciutadania haurem de fer els deures per superar aquesta pandèmia (vacunacions, mesures de prevenció, etc.) i si el temps i la pandèmia ho permet, aviat la cultura popular tornarà a trobar-se amb la gent als carrers de Viladecans.

Miguel de la Rubia