divendres, 15 de setembre del 2017

Els colors del carrer del Sol i la rehabilitació dels Jardins de Magdalena Modolell

Després d’un bon grapat d’anys de deixadesa, el govern municipal s’ha decidit per endegar un procés participatiu per a la reforma i rehabilitació dels Jardins de Magdalena Modolell. Aquest procés, que es desenvolupa paral·lelament amb el també procés participatiu de rehabilitació de la Rambla, es va iniciar cap al mes d’abril amb reunions prèvies per sectors (veïns, comerciants, entitats, etc.), després vam ser convocats tots a una nova reunió el 6 de juny per posar en comú i treballar en grups els resultats de les reunions prèvies i a continuació, el 3 de juliol, hi va haver una altra reunió per a continuar avançant en la concreció de les propostes.

Des del Grup Tres Torres ens alegrem de com està funcionant tot plegat i valorem molt positivament que finalment s’hagi optat per protegir i preservar tant els murs i la façana de l’antiga masia de Ca l’Escuder (la que separa de l’hort urbà) com la font i les escales que condueixen a la terrassa i a les antigues escoles. També valorem molt positivament les propostes que van sorgint de les reunions que s’han fet fins ara, com per exemple que el jardí mantingui un estil romàntic en què l’aigua sigui un element rellevant, la preservació de la gàbia dels ocells com a element identificatiu del jardí, o la recuperació de la terrassa com a espai cultural i per a concerts de petit format.

Malauradament, són molts anys de deixadesa i abandonament els que acumula aquest barri antic i centre històric i molts anys, també, de reivindicació per part de veïns, comerciants, Plataforma del Casc Antic i Grup Tres Torres. Per tant, des de la nostra entitat que treballa per a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural de Viladecans, ens alegrem d’aquesta iniciativa municipal encarada a dignificar, si més no, una petita part d’aquest nostre Centre Històric viladecanenc i al mateix temps animem l’equip municipal a continuar en la rehabilitació de la Torre Modolell i la recuperació de tot el seu entorn. 

Per altra banda, hem vist aquest passat mes de juliol com florien els colors a la part baixa del carrer del Sol. Pot estar bé per animar i donar una mica de color i alegria en aquest tram de carrer, però novament, el nostre govern municipal ha pintat el que no havia de pintar. En la rehabilitació de la façana de la Torre Modolell de fa deu anys ja es va cometre l’error de pintar la pedra vermella de la façana, error que sortosament s’ha corregit en la darrera rehabilitació. En aquesta ocasió l’error ha estat pintar els totxos de les columnes que sostenen la porta d’entrada del jardí. Com també ha estat un error el no tenir en compte que la tanca i porta del jardí formen part de tot el conjunt històric de la Torre Modolell i que cal tractar-lo amb la cura i dignitat que es mereix aquest actiu patrimonial de tots els viladecanencs. 

Jaume Lligadas Vendrell