divendres, 15 de juliol del 2022

Tot esforç té la seva recompensa

Hola, som l’Ariadna Baena, l’Andrea Gil i la Neus González, exalumnes de l’institut Torre Roja de Viladecans. A petició del director estem redactant aquest escrit sobre la nostra experiència cursant el batxillerat científic i aconseguint matrícules d’honor. 

Primer de tot, hem de destacar que el batxillerat no és gens fàcil, són dos anys que requereixen constància i sacrifici, tot i que això no significa que haguem de deixar tota la nostra vida de costat, sinó més aviat tot el contrari. Sota la nostra experiència personal, la clau està a crear una rutina on hi hagi temps lliure per destinar a activitats que ens agradin i també temps per estudiar. Hem de destacar que el mètode d’estudi és personal i el que ens funciona a uns, no ha de funcionar a tothom, cadascú ha de trobar el seu horari adequat per estudiar i ser conscient que més hores d’estudi no implica un millor resultat, sinó que es tracta d’optimitzar les hores d’estudi i rendir millor. Personalment, a totes tres ens ha ajudat molt treballar amb ordinador i, en molts casos en companyia, però és fonamental conèixer-se a un mateix per saber què és el millor per a cadascú. 

En relació amb això, considerem molt important el treball en equip, atès que repartir la càrrega entre diverses persones ajuda a poder invertir el temps d’una manera més eficient. Nosaltres treballàvem en molts casos en parelles per tal d’estalviar feina i temps, i d’aquesta manera teníem més temps lliure per dedicar a altres aspectes com l’exercici físic o la lectura. Un exemple d’aquesta col·laboració va ser, en el nostre cas, el treball de recerca. Nosaltres vam haver de fer-lo per parelles i això ens va ajudar a treballar en grup i a adonar-nos dels nostres punts forts i els del nostre company o companya.

Per altra banda, també cal tenir en consideració que durant el batxillerat vam tenir sempre el recolzament dels professors que ens ajudaven en tot moment. Tanmateix, també és veritat que cal ser autònom i saber prendre les teves pròpies decisions, tot i no saber si seran les més encertades, ja que d’aquesta manera és com vam aprendre realment. 

La matrícula d’honor és un reconeixement acadèmic que s’atorga a les millors notes de batxillerat i que implica que no hagis de pagar el primer any de la carrera universitària. Pel que fa a les qualitats necessàries per a aconseguir-la, considerem que s’ha de ser constant en el treball diari, ser organitzat, responsable i, sobretot, esforçar-se, atès que són dos anys en què has de dedicar molt de temps als estudis. 

Girant la vista enrere, ens adonem que tot el nostre treball durant aquests dos anys ha tingut la seva recompensa, i animem als estudiants a no rendir-se durant aquest trajecte, ja que aquesta és la clau per arribar als seus objectius. 

Molts ànims als que comenceu aquesta nova etapa i als que la continueu, tot és possible! 

Ariadna, Andrea i Neus