dimecres, 19 de gener del 2011

El gegantó del mestre Pau Casals


Aquesta iniciativa va sorgir a la nostra escola, l’escola pública Pau Casals, amb molta il·lusió l’any 2008. La nostra idea era crear un moviment que integrés l‘escola dins del marc multicultural del barri de Sales on estem ubicats. Aquest és un barri de moltes i diverses cultures que de mica en mica, i molt lícitament, estan establint els seus costums i noves arrels al nostre entorn.
Nosaltres no podíem deixar passar una oportunitat com la que se’ns oferia, de crear un projecte a través de l’escola oberta al barri, per donar a conèixer els nostres costums i les tradicions de la cultura catalana. Quin millor projecte que la realització d’un gegantó del mestre Pau Casals, músic català de qui la nostra escola porta el seu nom orgullosament. Aquest projecte relacionat amb la cultura popular catalana, aquest cop amb els gegants i timbalers, uneix els CEIP Àngela Roca, Pau Casals i Doctor Trueta, a l’IES Sales i als Diables de Viladecans.
Les finalitats d’aquest programa, al qual l’Ajuntament aporta 3.643,75 euros, és fomentar la cohesió social, en un entorn multicultural, mitjançant la dinamització de la cultura tradicional catalana, i organitzar activitats educoculturals en xarxa, entre l’entitat dels Diables, els centres educatius organitzadors i les respectives AMPA.
En aquests moments, ens trobem en una nova situació de continuïtat en aquesta línia, la de crear i potenciar les nostres tradicions, presentant fa pocs dies a l’Ajuntament un nou projecte que porta per nom Danses Populars Catalanes, en el qual estan implicades novament, l’Entitat del Mamut de Viladecans i la nostra AMPA de l’escola Pau Casals. Encara està en estudi, però seria una boníssima ocasió per a la creació d’un futur Esbart Dansaire de Viladecans.
Des de la nostra escola, continuarem treballant en aquesta línia per fomentar els nostres costums com a poble català, respectant sempre les diferents i diverses cultures que conviuen al nostre entorn.
AMPA Pau Casals