dilluns, 24 de febrer del 2014

Recapte d’aliments

Els dies 29 i 30 de novembre s’ha fet el gran recapte d’aliments a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya. El gran recapte d’aliments és una campanya organitzada pel banc d`aliments per recollir productes bàsics i aconseguir que persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària.
La campanya del gran recapte és du a terme simultàniament pels quatre bancs d`aliments de Catalunya.
L’objectiu ha estat informar i sensibilitzar tota la ciutadania sobre la realitat de la pobresa i afavorir una col·laboració continuada amb els bancs d’aliments durant tot l`any.
Això ha estat possible gràcies a l’entrega desinteressada d`un gran nombre de voluntaris d’arreu de Catalunya. S`han prioritzat: llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils.
A Viladecans els voluntaris, uns 140, han estat coordinats per Càritas, hi han participat alguns dels supermercats Caprabo, Carrefour, Condis i Mercadona. S`han omplert 42 “banyeres”, uns 25.000 kg. d’aliments.
Davant d’aquestes campanyes veiem com la societat no es rendeix al desànim i la impotència d’aquesta crisi tan ferotge que condiciona la vida de tantes persones i famílies que veuen vulnerats els seus drets fonamentals, alimentació, feina, llar...
Perquè enguany més que mai el nostre entorn més immediat no té garantits tres àpats diaris dignes.
Mai és massa tard per unir esforços amb grans campanyes com aquesta. Les persones mengen tot l`any, no n’hi ha prou amb una aportació puntual, recordem que vivim en una situació d`emergència social.
Aquest recapte ha estat un èxit de participació, i aprofito per donar les gràcies al nostre poble perquè una vegada més ha donat la talla. Recordo el senyor que em va emplenar un carro fins dalt i jo em vaig emocionar, i també les persones que hi col·laboraven traient del seu menjar qualsevol cosa per posar-ho a la gran capsa. La gent cada vegada és més solidària. Gràcies a tots i totes.
Montse Pastor Pujadó