dijous, 15 de setembre del 2022

Torna la Festa

Per fi, hem tingut una Festa Major com calia, com les d’abans de la pandèmia. Una pandèmia que, potser, ha canviat a tothom i està fent que la gent surti més al carrer. 

La Festa Major, un espai de trobada dels i les nostres veïnes en aquest començament de setembre, ha tornat a ser un referent de la cultura i l’oci. 

Així, el Mamut de Viladecans ha volgut contribuir a tenir una gran Festa Major i hem pogut observar que en les activitats que ha organitzat, la participació ha estat més multitudinària que mai. 

Fruit de l’esforç de la Colla del Mamut, els i les viladecanenques han pogut gaudir d’un conjunt d’activitats al carrer des de començaments de setembre acabant amb una gran, gran Mamullada.

I és que les activitats han estat dues Cercaviles del Mocador passejant els Mamuts i la Música pels carrers de la nostra Vila, la pujada de la Mamuteta a l’Aplec de Sant Ramon per remullar als nostres veïns i veines, l’Exposició de la Mamuteta al Centre Comercial de VilaMarina i una paradeta a la Plaça de la Vila. A part, una Espabilada amb una Plaça de la Vila plena de gom a gom que després del Pregó i abans del correfoc juvenil, ha fet protagonistes la Colla del Mamut i el Grup de Percussió Sankofa. 

Com a traca final de les activitats del Mamut de Viladecans a la Festa Major, la Mamullada amb la millor participació de les que s’havien fet fins ara. Una activitat que com sempre ha estat intergeneracional, intercultural i on la diversitat ha estat present en tot moment. Aquest tret conjuntament amb la participació han fet que el Mamut de Viladecans vagi a poc a poc, assolint els objectius que es va proposar des del principi, unes festes més participatives i amb diversitat.

Aquest any, un any dificil per temes de calendari escolar, ha costat més aconseguir que participin grups de fora de la nostra Vila. Tot i que hem tingut la sort de poder tornar a gaudir dels nostres grans amics, de Matarò amb el Godrac, de Rubí amb el Bojum i amb Sonaquetomba en la percussió.

També, és molt d’agrair el suport del nostre Ajuntament per poder portar a terme aquestes activitats i de la ciutadania de la nostra Vila i els voltants que amb la seva participació fan possible aquestes grans festes.

Sense dubte, el Mamut de Viladecans continuarà amb l’objectiu d’anar engrandint les festes populars a la nostra Vila i portant el nom de Viladecans arreu.

Visca la Festa Major! Visca la Mamullada!

Miguel de la Rubia