diumenge, 15 de gener del 2023

I la Torre Modolell? I el Jardí?

Fa temps que sentim a dir que l’Ajuntament pensa restaurar la Torre Modolell, sense que això acabi mai de concretar-se. I igualment el Jardí de Magdalena Modolell –o Parc dels Ocellets–, que també està totalment aturat. I mentrestant, tant l’un com l’altre es van degradant, com passa sempre amb les coses en les quals no s’hi fa res.

De fet, es va dir que al llarg d’aquest any que ara hem acabat, s’iniciaria la restauració de la casa-palau començant per la planta baixa. I no, no s’ha fet res. Ara diu que aviat es començarà a restaurar l’escala monumental. I ho sentim dir amb ganes que sigui veritat, però sense creure’ns-ho gaire, vista la quantitat d’incompliments que el projecte ha patit. Tant de bo que realment es comenci.

Costa molt d’entendre, tanta desídia municipal. Costa molt d’entendre que s’hagi deixat degradar un edifici tan emblemàtic com aquest, fins al punt que no sigui possible pujar al segon pis perquè amenaça ruïna i el sostre ha d’estar apuntalat perquè no caigui. I costa molt d’entendre que s’hagi deixat degradar un jardí ple de possibilitats i que ara, en alguns dels seus espais, sembla un descampat.