diumenge, 15 de gener del 2023

Viladecans busca voluntaris i voluntàries per impulsar la comprensió lectora

A Catalunya, un de cada quatre infants té un nivell lector baix o mitjà-baix quan finalitza l’educació primària, cosa que compromet negativament el seu rendiment acadèmic i és la porta del fracàs escolar. Els infants amb un baix nivell de comprensió lectora, tot i saber llegir i fer-ho amb fluïdesa, presenten dificultats per interpretar causes i conseqüències en una història, distingir la informació rellevant a una taula, gràfic o imatge, i integrar tota la informació d’un text per argumentar la seva importància, entre d’altres.

Viladecans és capdavantera en iniciatives que impulsen l’èxit educatiu. La ciutat és un dels 150 municipis de Catalunya que implementa el programa LECXIT, promogut per la Fundació Bofill, i que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través de la millora de la comprensió lectora.

En l’actualitat, el programa compta amb una xarxa de quasi 300 espais LECXIT a 150 municipis on més de 1.900 persones voluntàries acompanyen setmanalment un infant per a fer de la lectura una experiència divertida i apassionant. Els voluntaris i voluntàries són la peça fonamental que fan possible que més d’un miler de nens i nenes tinguin un company lector: LECXIT funciona a través de sessions individualitzades d’acompanyament lector d’una hora a la setmana (en horari extraescolar) entre un infant i una persona voluntària. 

Després de més de 10 anys de trajectòria, aquest gener LECXIT inicia un nou repte: l’avaluació d’impacte del programa a través de la incorporació de 500 nous infants participants de tot Catalunya, 10 dels quals de Viladecans. És per això que el programa busca 10 persones voluntàries a la ciutat, compromeses amb la lectura, que de gener a maig vulguin dedicar una hora setmanal a un infant.

Per ser voluntari o voluntària LECXIT no cal experiència prèvia: només compromís, passió per la lectura i ganes de ser part d’un canvi. Clica aquí per fer-te voluntari lector!

Més informació:

Fundació Bofill

Comunicació Projecte

Suport Educatiu

609.91.78.68

hola@suporteducatiu.org