diumenge, 15 de gener del 2023

Ja és aquí la Festa Major d’Hivern

Després de les festes nadalenques, i una Cavalcada dels Reis d’Orient amb una marcada participació de elements de cultura popular de Viladecans, torna en el mes de gener la Festa Major d’Hivern. 

En aquest context, entitats i associacions tornen a posar-se d’acord per portar a terme el Fest’Hivern 2023. 

Entorn del dia 20 de gener, dia de Sant Sebastià, la Festa Major d’Hivern pren vida i genera un seguit d’activitats festives.

Aquest any programem de nou el Coneixes Viladecans??, aquell concurs que tracta de jugar i aprendre cosetes de la nostra Vila. Les qüestions sobre Viladecans (Natura, Geografia, Història i Personatges de la nostra Vila) s’alternen amb jocs d’habilitat o de música, etc. El joc tindrà lloc en Can Xic, el dia 20 de gener, a partir de les 20h.

En aquesta edició els grups participants podran ser d’entre quatre i deu membres majors de 16 anys. Si hi voleu participar i encara queden places, podeu fer un correu de reserva de grup a mamutviladecans@gmail.com. Es poden guanyar interessants premis.

El dia següent, dissabte 21 de gener, estem tornant a preparar diferents activitats. Entre elles, es preveu fer una plantada de l’imaginari popular (Gegantons, Cadefoc, Mamuts…) a la plaça Constitució a partir de les 10h. A la plaça s’hi aniran incorporant els diferents grups (Grallers, Castellers, Sankofa, Raíces de Andalucía i agrupaments escoltes) per començar a les 11h una Cercavila de Festa Major que baixarà pel carrer Dr. Reig, Plaça de les Palmeres i carrer Jaume Abril fins a la Plaça de la Vila. Aquest any tornarà a acompanyar la cercavila amb la seva música i espectacle la gran Bandarra Street Orkestra.

A la Plaça de la Vila, hi haurà al dematí un mercat de paradetes de diferents mostres d’art de l’Associació d’Arts i Oficis, i a partir de les 13h, un cop arribi la Cercavila, tindrà lloc el Concert-Vermut que organitza Rudemon i que comptarà amb un grup de música local.

Els darrers anys, la Festa Major d’Hivern és més viva que mai i s’ha convertit en un referent de treball en xarxa de les entitats de cultura popular de la nostra Vila. 

Miguel de la Rubia