dilluns, 27 de setembre del 2010

Una exposició i un plànol


Potser semblarà que no tinguin res a veure, però aquest dimarts dia 7, el dia del Pregó i del Mamut, em vaig trobar amb un parell de bones eines que ajuden a conèixe’ns més, i per això les vull comentar aquí totes dues alhora.
La primera és l’exposició que amb el títol de “El tresor de Viladecans: el treball”, recull tot d’objectes –exposats en vitrines i acompanyats de plafons explicatius amb textos i fotografies– que han format part de la nostra història, més antiga o més recent, començant per un queixal i un tros de fèmur del nostre mamut i continuant per estris agrícoles, o de l’escola, del comerç, de la sanitat… a partir d’aquesta idea central: que el tresor principal de Viladecans és el treball de la seva gent al llarg del temps. L’exposició estarà oberta a la Torre del Baró fins al 3 d’octubre. No us la perdeu.
I la segona és el nou plànol de Viladecans que s’ha publicat no fa gaire i que es pot demanar als locals municipals. I és que aquest cop, a més de ser un plànol actualitzat de la ciutat, s’hi ha incorporat també una secció on s’indiquen els llocs més interessants que val la pena visitar. Fa temps que es trobava a faltar, aquesta informació, de manera que podem dir que hem fet un pas més en la valoració de les nostres coses. Tot i que, posats a trobar-hi alguna pega, a mi m’hauria agradat una millor explicació dels valors arquitectònics i artístics de la Torre Modolell i del seu arquitecte Josep Azemar, autor també de l’edifici del Col·legi de la Sagrada Família. Però en tot cas, felicitats per aquest nou pas en la difusió del nostre patrimoni.
Josep Lligadas Vendrell