La cultura ha de tornar als seus orígens de paraula llatina que volia dir cultivar. Hem de cultivar la cultura, sembrar i abonar, per poder recollir. Abordar la realitat sense embuts. De cada deu alumnes que comencen l’ESO, més de quatre no acaben. Cal un compromís de ciutat on abocar-nos tots: pares, professors, alumnes, institucions, voluntaris, associacions i partits, per fer baixar el fracàs escolar. Ha de ser un objectiu social, a més d’un objectiu polític, perquè aquest fracàs és el fracàs de la igualtat d’oportunitats, el fracàs de la ciutat i el fracàs del futur.
Cal cultivar la memòria i la historia de la gent, dels carrers, dels llocs, dels edificis, i fixar-les en un museu de la ciutat a Ca n’Amat, per entendre’ns millor i sentir que formem part d’aquesta identitat col·lectiva i diversa que és el nostre Viladecans. Cal recuperar una mirada il·lusionada i horitzontal, i regar i adobar la producció cultural i artística de la gent de Viladecans, teatral, musical, literària, intel·lectual i festiva, i donar suport a l’organització de les activitats que neixen de baix, perquè fan organització social. Fan Viladecans.
José Luis Atienza
1 comentari:
Aunque está en lo cierto el Sr Atienza, que la cultura es un asunto de todos, creo que la pregunta es que piensan hacer. Es correcto escuchar las necesidades del pueblo, les voten o no, Pues es el pueblo a quien representan. Pero parece que no tengan una idea clara de lo que sucede, no ven la necesidad imperiosa de cambiar lo que está mal y tienen que preguntar, que es lo que hay que hacer. Son decisiones, de quien ha estado en el ayuntamiento estos años, los que deberían estar viendo o que se debería hacer y pugnar por su candidatura con una idea muy clara y sólida de lo que hay que hacer. A pesar que es una de las organizaciones mas coherentes, la duda ofende.
¿Es que solo el partido mayoritario es quien tiene la obligación de escuchar y salvaguardar al pueblo?
Publica un comentari a l'entrada