Bona tarda, em dirigeixo a vosaltres per respondre a dos articles publicats a la vostra revista n. 45 de Viladecans Punt de Trobada. Els articles en questió són “Los planteamientos de las AMPAS”, de Carlos Antonio de la Rubia, i “Les nostres entitats: El AMPA del Colegio Público Montserratina”, de Begoña Manrique.
Primer em presentaré, sóc M. Àngels Murlà González, actual presidenta de FAPA Viladecans (la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Viladecans) i durant molts anys he estat formant part de l’AMPA de l’Escola Pau Casals, concretament nou cursos. Quan llegeixo aquest tipus d’opinions, em dol molt que persones que no han estat mai vinculades a les AMPA, tinguin la barra de donar opinió sobre el que fan i deixen de fer i a sobre, no estiguin gens informats.
A les AMPA es fan moltes més coses que festes, distribució de llibres i de roba. Les activitats sí que les han de gestionar les AMPA, perquè som la representació de les famílies i responsables dels infants en horari extraescolar. A més a més les AMPA són les que han de demanar les subvencions que s’atorguen per activitats i projectes que es fan fora d’horari lectiu, perquè l’escola no ho pot fer (a cada escola ja els hi arriben unes partides per despeses de material, telèfon, llum, etc.). Les activitats que s’ofereixen, “per si aquestes dues persones no ho saben”, han de ser lúdico-esportives i no han de tenir un contingut de caràcter lectiu.
També formem part del Consell Escolar, que es l’òrgan de govern de l’escola, on tenim també oportunitat d’intervenció en el bon funcionament i qualitat educativa del centre.
En referència a la nostra adhesió a un manifest (polititzat totalment), hem de dir que FAPA Viladecans sí que es va adherir a un manifest contra la xenofòbia i el racisme emès per FAPAC (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya), i que també hem estat presents als moviments contra les retallades.
Per acabar, dir que les AMPA i FAPA Viladecans, treballem contínuament la vessant educativa en totes les seves activitats, respectant i fomentant el respecte al medi ambient, la igualtat i la solidaritat com a eixos transversals de les activitats que s’organitzen, dirigides a mares, pares i alumnes de tots els centres públics del nostre municipi.
M’agradaria afegir, encara, que FAPA i les AMPA fan una tasca molt important també als cursos de formació de pares i mares que ens subvenciona l’Ajuntament de Viladecans, escollint els temes i tallers que ens demanen pares i mares, organitzant els horaris, dies, lloc on es desemvolupen i a final de curs fent una memòria sobre l’interès i la participació del cursos.També afegir que, gràcies a la lluita i reividicacions de les AMPA, en el seu moment, ara tenim tres escoles més al municipi i estem treballant perque el cinquè institut també sigui una realitat.
Mª Àngels Murlà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada