dissabte, 15 d’octubre del 2022

Gràcies per aquests anys meravellosos a l’INS Torre Roja

Ara que deixo la tasca com a director de l’INS Torre Roja per dedicar-me a d’altres projectes i reptes als serveis centrals del Departament d’Educació, voldria acomiadar-me de tots vosaltres.

Han estat més de 16 anys de servei públic a l’educació de Viladecans i del Baix Llobregat.

Com a orientador i docent he fet grans aprenentatges i millores a nivell d’aula i centre de la mà d’infinitat de companys i d’altres professionals del nostre ecosistema. Amb aquestes paraules vull agrair a tots aquells col·lectius amb qui he tingut la sort de compartir aquesta etapa tan important de la meva vida.

En primer lloc, gràcies a l’equip multidisciplinari que ha participat de l’Institut Torre Roja perquè ha estat un referent socioeducatiu a la nostra població i, en certa mesura, al Baix. Aquest equip està format per docents, tècnics municipals, inspecció, serveis socials, orientadores, educadors, PAS, PAE, salut, policia local, mossos, serveis educatius, entre d’altres.

Gràcies, també, al magnífic servei de l’EAP (Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica) i dels serveis socials municipals per buscar la millora contínua dels nostres estudiants, la inclusió i l’equitat, treballant sempre de forma col·legiada i en xarxa. 

Gràcies als centenars d’estudiants (adolescents, joves i adults) per compartir amb mi moments d’acompanyament personal i emocional, de processos d’ensenyament-aprenentatge i de millora i creixement personal i professional. Una abraçada afectuosa a tots i en especial als més vulnerables.

Gràcies a les famílies dels nostres estudiants per la seva comprensió i col·laboració en el desenvolupament de l’avaluació contínua per millorar el Projecte Educatiu de Centre de l’INS Torre Roja. Gràcies també a l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) Torre Roja que ha treballat ‘colze a colze’ amb la nostra direcció.

Gràcies als meus companys per oferir el seu saber i el seu treball en equip, aportant els seus coneixements i la seva professionalitat en pro de l’equitat, l’excel·lència i la justícia social en l’educació a Viladecans.

Gràcies en especial a tots aquells que de manera constructiva i amb una implicació sense límits ens heu ajudat a ser més innovadors, més eficients i eficaços en els processos educatius, en els models d’organització i de gestió i en la visió pedagògica.

Gràcies a les direccions de les escoles i instituts públics i concertats de Viladecans per la seva cordialitat, l’ajuda mútua i el treball en xarxa. Aquest hauria de ser un model transferible a d’altres poblacions. Puc dir amb satisfacció que m’he sentit com en família i m’heu facilitat en tot moment el meu treball i les meves responsabilitats.

Gràcies a la inspecció educativa, als meus companys de la Junta Territorial i als Serveis Territorials del Baix Llobregat que ens heu (i m’heu) recolzat en tot moment; i us ben asseguro que algunes situacions no han estat gens fàcils o agradables.

Gràcies a l’Ajuntament de Viladecans on hem trobat una gran col·laboració i un treball coordinat amb els departaments amb què ens hem relacionat: educació, salut, esport, serveis socials, seguretat ciutadana, infància, medi ambient, patrimoni, comunicació, Can Calderon, Àtrium, etc.

També aprofito aquest moment per demanar disculpes a aquelles persones a les quals hagi pogut molestar de manera inconscient o no hagi sabut estar a l’alçada d’allò que s’esperava de mi o del meu equip.

Gràcies a tots per la vostra paciència, professionalitat i per treballar dia a dia per una educació més justa, igualitària, equitativa i sostenible dels estudiants del nostre centre i de tot Viladecans.

Sigueu feliços!

Us portaré al cor.

 Manel Merino i València