dilluns, 15 de juliol del 2024

El nou hospital en marxa

El nou hospital ja està en marxa, i fa molt bona pinta. Aquell antic servei creat pels amos de la Roca l’any 1953, ara és un equipament ampli, amb l’espai i les instal·lacions necessàries per donar servei a la ingent quantitat de població que conforma actualment els nuclis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent. O sigui que molt bé.

L’edifici antic –al qual s’ha donat el nom d’edifici Sant Llorenç, amb bona sensibilitat per a la memòria col·lectiva– servirà per a usos complementaris, mentre que el nou –anomenat edifici Mil·lenari perquè està situat a l’avinguda d’aquest nom–, concentrarà l’atenció als usuaris.

Parlàvem ara mateix de memòria col·lectiva. Doncs dins aquesta memòria col·lectiva hi tenen sens dubte un paper important les múltiples mobilitzacions que han empès a fer que ara tinguem un molt bon hospital: les mobilitzacions emblemàtiques dels anys de la Transició, quan l’hospital va tancar i va caldre lluitar molt perquè la Generalitat se’n fes càrrec i el reobrís, i les mobilitzacions dels anys 2010-2012 per demanar la seva ampliació i la seva adequació a la quantitat de població que havia d’atendre, sense les quals difícilment s’hauria engegat el procés d’ampliació del qual ara disfrutem.

Ara només cal una cosa: que no faltin els mitjans per al seu bon funcionament. És a dir, que l’hospital tingui el personal necessari, i que tingui la dotació econòmica necessària. La feina que s’ha fet fins ara està ben feta. Doncs que continuï ben feta!