dilluns, 9 de juliol del 2007

Tres propostes de govern municipal fàcils, barates, útils

1. Per a les famílies amb persones grans per atendre

Crear un grup de formació i d’autoajuda per al creixent nombre de persones que s’han de fer càrrec de familiars amb un elevat grau de dependència: per desangoixar, per donar a conèixer recursos públics i privats, per aprender a tenir cura adequadament de la gent gran (moure, rentar, petites cures…), per no deprimir-se, ni fer-se malbé l’esquena, per organitzar-se millor… Fàcil de fer i d’organitzar en aquest moment en què comença a aplicar-se la llei de dependència.

2. Per mantenir nets els punts de distribució de diaris

Les empreses que distribueixen diaris a diversos punts de la ciutat (per exemple, a l’estació de Renfe) són molt eficaces a l’hora de repartir… però és una pena com queda l’entorn al cap d’una estona. Podrien posar-hi papereres i llocs on dipositar els diaris perquè algú altre els pugui llegir. Net i còmode. I que paguin els editors, que per això no s’arruinaran.

3. Per promoure la vida de les entitats


A la ciutat hi ha uns grans panells d’informació municipal que solen estar buits. Les entitats sovint posen cartells als pirulís… i a un munt de llocs que no toca. Els panells podrien cedir-se a les entitats, ni que fos parcialment. Només caldrien uns certs criteris (mida màxima dels cartells, temps d’exposició). Seria una bona manera de promocionar les entitats i l’associacionisme i, de passada, de mantenir més net l’entorn.

Tres propostes que només requereixen una certa organització, voluntat i pocs diners. Són poc faraòniques i gens espectaculars, però tot no es pot tenir!

Mercè Solé