dissabte, 14 de març del 2009

Curiositats imperdonables


1. Si rellegiu el article publicat en el Viladecans Punt de Trobada nº 12 del 15 de juny recordareu la destrucció de la mina i la font de Can Tries. Doncs bé, xoca llegir en el butlletí nº 2 de novembre de 2008 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que un cop finalitzada l’obra de la bassa de laminació hi diu: “També s’ha restituït aigües amunt de la bassa l’antiga font de Can Tries, amb l’autorització i sota el control del Departament de Cultura de la Generalitat i de l’Ajuntament de Viladecans”. Viladecans ha perdut una de les poques fonts d’aigua natural, ja que actualment l’aigua de la mina que feia rajar la font de Can Tries s’està abocant directament a la riera de Sant Llorenç. I un gran mur de formigó impedeix que el tram de mina d’aigua viladecanenca porti aigua.
2. L’empresari viladecanenc Paz Dorado Sánchez, propietari de la masia de Cal Menut, que en la pàgina web d’una de les seves empreses encara té publicat un plànol en estudi d’un projecte urbanístic il·legal en zona forestal de la muntanya de Sant Ramon, i que ha estat imputat en un cas d’apropiació indeguda de subvencions europees de formació FORCEM, ha confessat i negociat amb el jutge, fiscal, la Generalitat i govern central, el retorn dels més de 1,3 milions defraudats després de gaudir d’ells durant més de 8 anys, a canvi d’una pena de 2 anys de presó que, en no tenir antecedents, no complirà.
3. Una de les infraestructures que permetria vendre més fàcilment els pisos previstos al nou barri d’Oliveretes era una parada de metro que estava prevista a la zona. El regidor d’urbanisme de Viladecans, Jose Luis Nicolás Aroca, justificava la necessitat de construir el nou barri per fer possible que el metro arribés a Viladecans. Doncs sembla ser que en el projecte de la nova línia de Rodalies C·3 no hi ha parada prevista a Oliveretes.
4. L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al FC Barcelona que per compensar la pèrdua d’equipaments esportius en la requalificació del miniestadi per a fer-hi pisos, compri més terrenys a l’àrea metropolitana de Barcelona. El Barça, per la seva part, ha respost, que amb els 27,8 ha. de terreny natural protegit que ha comprat al costat de la reserva natural del Remolar de Viladecans ja és suficient compensació. Aquest fet fa quedar en evidència l’alcalde de Viladecans quan va fer públic en unes declaracions al diari Mundo Deportivo “el miniestadi cabe en Viladecans”. Mireu la totalitat de l’entrevista a: http://www.elmundodeportivo.es/web/gen/20081017/noticia_53561368088.html

5. L’Ajuntament de Viladecans ha aprovat les bases de compensació per concertació del Pla de Llevant que ha de construir un nou barri de 2.377 habitatges a la falda de la muntanya de Sant Ramon. Exerceixen la present iniciativa del sistema de compensació per concertació, tres empreses: la mercantil societat privada municipal Viladecans Mediterrània SA (VIMED), la companyia Ilermilk, SA Unipersonal i la mercantil Construcciones y Promociones APOLO SA com a titulars de 28,48% del sòl inclòs dins l’àmbit d’actuació del sector Llevant. És inadmissible que siguin dues empreses privades les que tinguin la potestat de dissenyar la parcel·lació i urbanització del projecte urbanístic, tot i que sigui legal i les bases siguin proposades per l’Ajuntament, ja que sempre se’ns ha presentat el Pla de Llevant com d’iniciativa pública, donat que més del 60 % de sòl a Oliveretes és de l’Incasol i de l’ajuntament.
Ricard Caba