dimarts, 15 de novembre del 2011

Una gran festa per a un aniversari rodó


El passat 19 d’octubre es complien vint anys de la fundació d’ASDIVI i vam voler compartir el nostre aniversari amb tota la població de Viladecans el dissabte 22. Nosaltres ens sentim orgullosos de la feina feta en aquestes dues dècades d’història i  volíem compartir-ho amb la resta de ciutadania. ASDIVI va començar el seu camí el 1991 per iniciativa d’una petita colla de pares molt valents, i de seguida es van aplegar més famílies i voluntaris al seu voltant, fent pinya per lluitar perquè els discapacitats fossin ciutadans de primera. Un altre dels nostres desigs era fer visibles les capacitats (de relació, de gaudi, d’estimació...) d’aquests ciutadans tan especials i sovint tan oblidats. I per últim fer patent la tasca del voluntariat que ha fet possible el manteniment de l’associació. Sense aquestes persones  tan altruistes ASDIVI no existiria. 
La festa es va iniciar a les 10 del matí i es va allargar fins quarts de 9 del vespre. El programa contemplava activitats molt diverses, però es podien veure dues parts ben diferenciades:
la primera meitat de la jornada de caire més infantil: xocolatada, inflables, tallers (maquillatge de cara, titelles amb material de reciclatge, pilotes antiestrès...), minijocs, pallassos, gimcana...
la segona franja horària era per a joves o adults: monòlegs, balls llatins, break dance, tallers (henna, bijuteria amb càpsules Nespresso, petanca...), discoteca mòbil, timbalada i focs artificials.
També es va oferir l’oportunitat de penjar un desig a l’arbre dels desitjos i la veritat que n’hem recollit un bon munt. Alguns dels més originals són: “Deseo mucha salud para la mamá Naturaleza”, “Deseo que los niños discapacitados se diviertan toda la vida” “Deseo que se cumplan todos los buenos deseos de este árbol”... Hi havia altres serveis com el  de bar, un mercat solidari (objectes de segona mà a un preu molt assequible) i un punt d’informació on es lliuraven revistes, tríptics de les activitats d’ASDIVI i programes de la festa.  En aquesta última carpa es podia veure molt gràficament l’evolució de l’entitat a través dels quatre plòtters de la història de l’associació (un per cada lustre).  
Van venir a participar de la celebració moltes entitats i els seus socis, es van viure grans retrobaments  tant amb alguns nois i noies (Germán, Laura...)  com amb algunes exmonitores, que ara ja porten els seus fills als actes. La residència El Tamariu del Prat de Llobregat ens van visitar al matí amb un grup  i a la tarda amb un altre. Gràcies a aquesta aproximació els d’ASDIVI vam poder gaudir de la companyia del Germán i veure com se’n recordava de tothom i s’emocionava en saludar-nos. Des d’aquí volem agrair-los l’esforç per desplaçar-se i assistir-hi.
Vam rebre també la visita de representants de l’Ajuntament de Viladecans. Al matí ens va acompanyar Verónica Arasil, regidora de Convivència i Ciutadania, Igualtat de gènere, Joventut i Comunitat. A la tarda José Luis Atienza, tinent d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Ciutat Sostenible i regidor de Cultura i Encarni García, regidora d’Espais Naturals i de Patrimoni Històric. I al llarg de tota la jornada també ens va acompanyar i assessorar Pili Cabezas. A tots els estem molt agraïts per l’interès i l’atenció demostrats envers les persones amb discapacitat. 
Ens va acompanyar el bon temps, i gràcies a això i al munt de visitants que van assistir a la festa, aquesta va ser tot un èxit. Esperem que ara tothom sigui més conscient de l’existència de la diferència, i que la vegi com un valor positiu i no com un obstacle.
Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració!
Mercè Ginés