diumenge, 15 de gener del 2017

De festa en festa

L’any 2016 ha acabat amb una nova iniciativa de la Coordinadora d’Entitats del Mamut de Viladecans. Un cop més diverses Entitats s’han posat d’acord per portar a terme un nou esdeveniment festiu. Es tractava del Quinto de Nadal de Viladecans, un joc tradicional, típic de les dates nadalenques que es juga a diversos indrets de Catalunya, comarques valencianes i a França.

És més que un joc i ha estat un punt de trobada i d’esbarjo amb festa i amb un públic variat i divers, que abastava una gran franja d’edats.


La mecànica del joc és semblant al Bingo, amb una curiositat que és la manera de cantar els números ja que cada número de l’1 al 90, té unes dites i acuditets adaptats a cada xifra i que permet al públic interactuar convertint-lo en una gran festa. L’humor està garantit.

Els premis han estat aportats per comerços de la nostra vila, fent possible aquesta primera edició, i tots els beneficis seran reinvertits en el Fest’Hivern 2017.

Per cert, que ja som a tocar de la Festa Major d’Hivern i la Coordinadora d’Entitats torna a l’atac amb el Fest’Hivern 2017. Aquest any repeteix per segona vegada el joc «Coneixes Viladecans?», el dia 20 de gener, Sant Sebastià, a Can Xic. 

Al migdia del 21 de gener, a la Plaça de la Vila, també tornarem a ballar, escoltar música i fins i tot, prendre un vermutet al Concert-Vermut. I a la tarda, la ja tradicional Cercavila de la Nit del Mamut amb el Cadefoc, Mamuts, Kanaloa, Grallers, Coral La Lira, Raíces de Andalucía, Timbalers de Diables de Viladecans...


Per tancar el Fest’Hivern 2017, els Grallers de Viladecans recorreran places i carrers amb les Matinades el 22 de gener, a partir de les nou de matí.

No us quedeu a casa, baixeu i participeu de la Festa Major.

Miguel de la Rubia