dijous, 15 de juny del 2023

Feu-ho bé!

Aquest dissabte pren possessió el nou ajuntament de Viladecans. 12 regidors del PSC, 5 d’ERC, 3 del PP, 3 de Vox, i 2 d’En Comú Podem. El PSC tindrà novament l’alcaldia, amb Carles Ruiz, i el principal partit de l’oposició continuarà sent ERC. La pena de tot plegat és que al consistori hi ha entrat Vox, cosa que és un  mal auguri per a la nostra vida democràtica. Però això és el que hi ha.

A la reunió de la redacció del Punt de Trobada, que la vam fer abans de les eleccions i per tant sense coneixe’n els resultats, ens preguntàvem què podríem dir en l’editorial d’aquest número. I el que ens sortia era una petició molt simple: Feu-ho bé!

I per fer-ho bé, ens permetreu que us fem aquest suggeriment metodològic: sisplau, atureu-vos una mica, seieu, parleu, compartiu idees, escolteu-vos... estigueu disposats a aprendre i a incorporar mirades noves... Feu-ho cadascú dintre el propi partit i dintre el propi grup municipal, però feu-ho també amb els dels altres partits i grups. I també amb els tècnics, o amb ciutadans i ciutadanes que penseu que tenen coses a dir, més enllà dels processos participatius oficials...

El que no funcionaria, si voleu fer-ho bé, seria que, com que de fet tot queda bastant igual que a la legislatura anterior, doncs continuem com si res, sense aturar-nos a pensar gaire, que ja ho tenim molt per la mà.

El que dèiem: Feu-ho bé!