dijous, 15 de juny del 2023

L’art de promoure la restauració local

 

Algunes de les protagonistes d’aquest relat

Avui em ve de gust compartir amb vosaltres l’orgull i gaudi d’escoltar una veïna de Viladecans explicar com de bona i singular és la nostra oferta.

Un parell de cops per setmana un grapat d’amants de la natura dels municipis continus de Castelldefels, Gavà i Viladecans practiquem la marxa nòrdica.

Ara no és moment d’entrar en els beneficis d’aquest bon hàbit, però us recomano a totes les persones que em llegiu a que tafanegeu una micona sobre això…
@nordicwalkinggava; https://enwanordicwalking.com/

La qüestió és que també, com acostuma a passar en aquests col·lectius, organitzem de tant en tant un sopar per fer-la petar, riure i passar una bona estona mentre estimulem el paladar a poder ser amb productes de proximitat. I és que d’aquesta manera contribuïm a la conservació de la plana agrícola, valoritzem la nostra pagesia i fomentem l’economia local.

Tornant al tema, per prendre la decisió sobre el sopar, ja ho sabeu, primer cal que algú prengui la iniciativa i s’aventuri a fer la proposta. El ritual continua amb el consens de la data i les opcions pel que fa al restaurant. Una que diu que vora la mar, l’altra que no es vol omplir els peus de sorra, l’altra que cal tenir en compte poder-hi aparcar, l’altra que es mengi bé i sa, i així fins a demanar que hi hagi també lluna plena... sempre n’hi ha d’exigents oi? 😉.

I ara bé la bona, la que tot d’un plegat i des del cor comença a narrar-nos un conte:

“A Viladecans tenim el lloc on trobarem tot el que necessitem, el paratge és preciós, la seva gastronomia distingida, saludable i amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, val la pena pagar un xic més per una bona qualitat, el servei és acurat i mimen a la clientela… El seu nom no és pas casual, rememora les restes arqueològiques trobades al jaciment únic de Can Guardiola, el més important del sud Europa, tot fent evident que fa 100.000 anys hi havia mamuts a Viladecans”

Pujada al castell d’Eramprunyà amb Marxa Nòrdica

Totes escoltàvem amb atenció i encuriosides mentre alternàvem les passes amb els pals que clavàvem a la terra d’un dels senders de La Sentiu, pensant en la tècnica, adoptant la postura correcta al caminar i fent un ús adient i dinàmic dels bastons. Si treballes bé, t’ajuda a exercitar fins al 90% de la musculatura!

I de sobte, emocionada, diu una altra: “Sí, i jo portaré les galetes, les que fan amb amor les millors pastisseries de Viladecans tot combinant tradició, innovació, creativitat i l’aroma de xocolata característic també de Viladecans”.

“Ja ho tenim doncs!”, diu l’altra: “I després, de pas, anem a fer un gelat artesanal a la millor gelateria, són boníssims i té tanta varietat que no saps quin triar”.

Dolça música! Vaig pensar jo, que ben afinats toquen els instruments, tots al seu temps i perfectament coordinats.

I de sobte em vaig adonar, són les millors amfitriones de la ciutat, espontànies, impressionants i amb tant de sentiment! Totes ens hi veiem ja a la Platja i a la Rambla de Viladecans perquè la història només havia fet que començar...

M. Carme Cerdà