dissabte, 15 de desembre del 2007

Can Modolell i Can Cusí, dos edificis bessons











Si un dia us decidiu a anar a visitar el museu Dalí de Figueres, jo us recomano que acabat aneu a fer un tomb per la ciutat, és una ciutat molt agradable, i si sortint del museu baixeu per la pujada del castell fins a la rambla, us trobareu de cara amb la Casa Cusí, construida el 1894 per l’arquitecte Josep Azemar, dos anys després de bastir la casa palau de can Modolell.
El primer que us pot cridar l’atenció és la tribuna de l’edifici, molt semblant a la de Can Modolell i si ens fixem en els elements decoratius de la barana dels balcons, veurem que són idèntics als de l’edifici de Viladecans.
La torre de la dreta de la Casa Cusí va ser projectada i construida l’any 1904. En aquesta part de la casa hi veiem la finestra triforada del primer pis que és molt semblant a les de Viladecans, així com l’escut de dalt de tot. A la dreta de la torre, i a la part de dalt, veiem la paret que separa la finca del costat, que ens recorda la façana emmerletada dels antics col.legis decorada amb rajola verda. Aquesta façana ha de desaparèixer segons el projecte municipal.
És més que evident que Josep Azemar es va inspirar en la casa palau de Can Modolell per crear la Casa Cusí de Figueres.
Jaume Lligadas Vendrell