dimarts, 22 de juny del 2010

PxC aterra al Baix Llobregat


Dissabte a la tarda es va presentar a un hotel de Sant Just Desvern (en un exemple de complicitat feixista per part d’alguns empresaris) la PxC del Josep Anglada on va presentar els candidats a les batllories del Baix Llobregat. Només 30 persones vam acudir a donar una resposta (minsa, però necessària) a la seua presentació, cosa que ens hauria de fer reflexionar sobre certs aspectes de l’organització de respostes.
A la web de PxC podem trobar els noms dels candidats, un d’ells un feixista de Viladecans, Jaume Torres, el qual pretén portar a la nostra vila el seu missatge populista i islamòfob en temps de crisi econòmica on el racisme campa per les ciutats i pobles dels Països Catalans. Fins i tot van comptar amb una feixista d’Alemanya, cosa que ens mostra el gran nombre de contactes internacionals que PxC disposa per estendre l’islamofòbia i l’odi al diferent per tota Europa.
Alguns fragments són bastant evidents del populisme representat pel senyor Anglada i els seus sequaços. Extret directament del web de PxC: Conrad Iriarte, candidat a l’alcaldia d’Esplugues de Llobregat per PxC, ha declarat que en matèria d’immigració “Impedirem que el Baix Llobregat es converteixi en un lloc de peregrinació massiva de musulmans i detindrem la construcció de la macromesquita a la confluència entre Cornellà, Sant Just, Esplugues i Sant Joan Despí” . És molt eufemístic criticar una religió en concret, quant totes les religions representen un model semblant de moral patriarcal i conservadora. Per què no critica els fons que es donen al Vaticà cada any? O el sionisme de l’estat d’Israel? Fixeu-vos en les seves paraules com “peregrinació massiva” que només representen populisme pur i dur i que no es basen en dades empíriques sinó que pretenen incitar a la sensibilitat més irracional dels individus més ignorants de la nostra societat.
Les propostes pròpies d’un burgès davant l’atur, en la seua vessant feixista d’odi al diferent. Per acabar, Anglada ha dit que “per tal de disminuir dràsticament els cinc milions de desocupats i disminuir les despeses de l’Estat, cal que s’expulsin de manera immediata tots els immigrants il·legals, la repatriació d’immigrants aturats de llarga durada i el cessament de les regularitzacions per arrelament i per reagrupament familiar, mentre subsisteixi l’actual crisi econòmica i l’actual taxa d’atur com a mesures ineludibles per reduir el dèficit de l’Estat”. Considerar l’inmigrant com una cosa a part és un més dels eufemismes creats al llarg del govern de la burgesia, quan són part de la classe obrera i que damunt, són els qui treballen amb pitjors condicions laborals i moltes vegades sense informació sobre els seus drets sindicals o laborals. Per què no reduir el nombre d’hores de jornada per reduir l’atur? Per què no evitar deslocalitzacions i tancaments per reduir l’atur? Per què no nacionalitzar o col·lectivitzar les empreses clau per reduir l’atur i una millor gestió?
Els seus arguments populistes critiquen la corrupció política i ell demostra que les seves polítiques son les mateixes que els burgesos corruptes que ens governen (oprimir la classe obrera i matenir la desigualtat de classes).
Davant d’això, quina serà la resposta de la ciutadania de Viladecans? Seguirem impassibles i mostrarem l’odi al diferent? Començarem a adonar-nos que tots som membres d’una sola classe i ens organitzarem per expulsar aquesta gent del poble? Permetrem que els feixistes campin impunement pel poble? És que la consciència de classe combativa es va aturar al 1939?
Un altre apunt: Començarem d’una vegada per totes a saber que l’única forma d’aturar els feixistes és mitjançant la coordinació dels col·lectius i l’organització col·lectiva? Encara creiem en l’element espontani com a mètode d’acció? No veiem que sense organització no hi ha resultats palpables?
Albert Buigues

1 comentari:

Anònim ha dit...

I would like to exchange links with your site puntviladecans.blogspot.com
Is this possible?