Encara no havia nascut la televisió quan els cinemes a Viladecans s’omplien diumenge rere diumenge. El “Cine Viladecans” va ser el primer lloc on es va oferir aquest tipus d’espectacle. Aquest va ser el primer cinema que a les primeres dècades del segle XX es va instal·lar a la nostra vila. Una oferta que començaria amb pel·lícules de cinema mut i a la qual seguirien altres cinemes. Un altre dels històrics locals de Viladecans destinats a la projecció de pel·lícules, va ser el “Cine Moderno” situat a la carretera i que avui encara es pot veure mig enrunat. Un dels que van ser més significatius a Viladecans va ser el “Cine Avenida” un lloc on molts i moltes viladecanenques van passar tardes senceres gaudint de la seva sessió continua. A altres llocs, igualment significatius, la gent de Viladecans ha pogut gaudir d’aquest entreteniment durant mots anys. I així llocs com el Centre Parroquial, l’Auditori Pablo Picasso i darrerament els cinemes Lauren, han ofert també les seves projeccions de cinema.
Moltes coses han passat des d’aquelles projeccions en blanc i negre, molts cinemes han caigut durant tot aquest temps però el cinema com a art i entreteniment s’ha mantingut inalterable fins avui.
Aquest desig de seguir gaudint amb el setè art ens ha portat a un grup de joves a constituir una Associació de Cinema que hem tingut la idea d’anomenar “7ª Avenida”, setena, perquè significa la setena ocasió que comença un projecte de difusió de cinema i Avenida, en record d’aquell cinema ja desaparegut que va ser referent per a molts i moltes ciutadanes viladecanenques.
“7ª AVENIDA, Associació de cinema”, té per objectiu desenvolupar activitats relacionades amb el cinema, projeccions i debats. Tot això, per fer del cinema una manera de entendre la vida i la cultura.
Retrobar personatges com Charles Chaplin o veure films d’Orson Welles han de permetre conèixer a les generacions més joves altres estils de cinema diferents dels que ens ofereix avui aquest art. Per nosaltres, no es incompatibe veure una pel·lícula com “Tiempos Modernos” amb una altra com podria ser per exemple “Django” i és que “sobre gustos no hay nada escrito”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada