dimecres, 15 d’abril del 2015

Càritas de Viladecans i Sant Climent


Aquí us oferim un resum de la Memòria de 2014 publicada per Càritas.

Càritas Interparroquial de Viladecans i Sant Climent és una entitat cristiana que treballa perquè tota persona pugui viure amb autonomia, dignitat i desenvolupar les seves capacitats i habilitats.

Objectius i principis 

1. Assistència a les persones en els aspectes que no són coberts pels serveis públics.

2. Formació per a l’autonomia, evitant caure en paternalismes i en la creació de dependències.

3. Sensibilització de la comunitat respecte a les persones que viuen en l`exclusió.

Funcionament de Càritas

Les activitats de Càritas, desenvolupades per voluntaris, reben el suport de dos treballadors socials, cinc educadores i una psicòloga, tots de Càritas Diocesana.

Les persones que són ateses als serveis de Càritas són valorades periòdicament pels Serveis Socials de l`Ajuntament, per tal d`evitar greuges comparatius i dependències del servei.

A Càritas no es discrimina ningú per la seva procedència, ideologia o confessió religiosa. Enguany, el 64% de les persones ateses eren de nacionalitat espanyola, 22% marroquina i 14% d’altres països.

Què es fa?

Respecte a la formació, es fan cursos de llengua castellana i de català, reforç educatiu i grups de conversa.

Es reparteixen aliments, roba i es donen altres ajuts. Enguany s’han repartit a Viladecans més de 200.000 quilos d’aliments

No hi ha borsa de treball però s’intenta donar resposta a les demandes de feina que arriben.

Presència de Càritas

A través de Càritas de Viladecans i Sant Climent, 160 voluntaris han col·laborat amb el Gran Recapte d’Aliments, organitzat pel Banc d’Aliments, en el qual a Viladecans s’han recollit més de 36.000 quilos d’aliments i a Sant Climent més de 800.

Alumnes del col·legi Sagrada Família, que abans havien rebut informació del treballador social de Càritas Interparroquial, han vingut a visitar les nostres instal·lacions.

A l’institut Miramar, un voluntari de Càritas Interparroquial ha realitzat un taller sobre les activitats que realitzem.

Es tracta d’activitats molt enriquidores, ja que donen a conèixer la problemàtica que existeix en aquests moments a les nostres poblacions.

L’Ajuntament de Viladecans ha concedit a Càritas Interparroquial de Viladecans la menció honorífica de la ciutat. El 20 de gener es va fer el lliurament de la distinció.

Com podem ajudar

Fent-vos voluntaris, dedicant unes hores als nostres projectes. 

Aportant una quantitat periòdica com a socis.

Montserrat Pastor i Pujadó