dissabte, 15 de juny del 2024

Servei Local de Català de Viladecans

                                

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és un ens públic, creat l’any 1988, que està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 99 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona.

El seu objectiu és impulsar coordinadament el procés de normalització del català en tots els àmbits i fomentar-ne el coneixement i lús.

El CPNL presta els serveis de forma descentralitzada a través duna xarxa territorial formada per 22 centres de normalització lingüística que sestructuren en serveis comarcals de català, serveis locals de català i oficines de català.

El Servei Local de Català (SLC) de Viladecans, actualment situat a l’avinguda Germans Gabrielistes, 24 (al costat del Centre Comercial Vilamarina) desplega la seva activitat al municipi mitjançant una oferta de cursos variada, des dels nivells més baixos (A2) fins als nivells més alts (C1/C2), amb activitats dins i fora de l’aula. D’altra banda, duu a terme els programes de foment i difusió de la llengua catalana entre la seva comunitat impulsats per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, tals com: el Voluntariat per la llengua —un programa per practicar català a través de la conversa a partir de la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa— o el programa Ofercat per fomentar l’ús del català a l’empresa i al sector comercial. També oferim assessorament lingüístic a comerços, empreses i entitats del municipi.

Ens podeu trobar a:

SLC de Viladecans
Av. Germans Gabrielistes, 24
Tel. 662 867 801
viladecans@cpnl.cat

Us hi esperem amb més cursos i activitats de cara al proper curs 24-25!

Mireia Mestres i Videl