dissabte, 26 de setembre del 2009

Amics de la Sardana de Viladecans



L’entitat Amics de la Sardana de Viladecans es va formar l’any 1985 amb la intenció de promocionar la sardana. Érem un grup d’amics que ens vam unir per formar més que una entitat sardanista una família sardanista oberta a tothom. En diem família perquè ens uneix la sardana i l’amistat i no tenim quotes de socis. Des del primer moment hem estat treballant fent cursets a diferents llocs de Viladecans, organitzant les ballades i participant a diferents actes culturals fets a la nostra ciutat.
Hem participat en diferents actes dintre de l’agermanament amb Saint-Herblain i hem assistit a diferents aplecs internacionals de la sardana per diferents ciutats d’Europa. Per nosaltres el més important és la feina feta aquí a la nostra comarca, ja que hem aconseguit ser una família formada per persones de les diferents poblacions que ens envolten, Gavà, Begues, Sant Climent... amb les quals col·laborem en les activitats sardanistes.
A Viladecans hem fet cursets a diferents escoles, privades i públiques, també a associacions de veïns, però el que més ens ha agradat és haver ensenyat a ballar sardanes a nens d’una escola alemanya, escola que va contactar amb nosaltres per internet i que estaven interessats en conèixer la nostre música i la nostra dansa: un curset intens però molt complert. També hem ensenyat a nens de l’Illa Reunion i, com no, classes als germans de Saint-Herblain.
Sempre hem estat disposats a col·laborar amb les diferents activitats culturals de Viladecans com són Entrellaça, el Correllengua, festes majors de barris i actes culturals de diferents entitats.
Actualment la nostra activitat és continuar organitzant les ballades de sardanes, continuem ensenyant a ballar a diferents entitats de Viladecans, també tenim el programa “Temps de sardanes” a Ràdio Sellarès 91.2 F.M. tots els diumenges a les deu del matí parlant de l’activitat sardanista i els llocs per anar a ballar tots els diumenges. Tenim una discografia molt actual; cal destacar que cada any s’estrenen mes de 250 sardanes (en tenim un arxiu de més de 5.000), i s’enregistren més de 60 CD. Finalment dir que cada dos anys preparem el dia de la música que es fa el mes de gener, festa major d’hivern, amb ballada de sardanes, dinar de germanor i a la tarda concert i ball; aquesta festa es fa mancomunada alternant amb Gavà.
Si saps ballar sardanes vine amb nosaltres i entra a la nostra família. Si no en saps, nosaltres t’ensenyarem a ballar i també a comptar i repartir. Ens trobaràs a totes les ballades de Viladecans, també pots trucar al número 609701962, i també tenim un correu electrònic per rebre les teves consultes: tempsdesardanes@hotmail.com. T’esperem.
Amics de la Sardana de Viladecans