dijous, 17 de setembre del 2009

Camí de les Filipines, a peu o amb bici?


Des de molt petita anava a la platja de Viladecans caminant pel Camí de les Filipines, que ara anomenen Camí del Mar amb motiu de la construcció de l’accés al mar des de Viladecans.
S’hi anava molt tranquil, sense por de ser atropellats. Però ara ha canviat molt, hi ha un carril bici molt guapo, que em sembla molt bé... però llavors, els que anem a peu per on passem?
És un perill. Vas passejant tranquil·lament, i de repent se sent cridar: “Alerta!”. És un ciclista que va pel seu carril. T’afanyes a posar-te a una banda, però l’ensurt ja te l’han donat. La veritat és que en comptes de fer salut és un estrès constant. Potser caldria obligar que tots els ciclistes diuguessin la seva botzina per avisar-nos amb més temps. Per què no s’ha pensat en aquest tema dels vianants?
La veritat és que estem molt orgullosos els ciutadans de Viladecans de tenir accés a les nostres platges tant de temps oblidades, tot i que encara hi ha dificultats, pel fet de no estar acabada la carretera B-204, competència de la Generalitat. Penso que s’haurien d’haver coordinat per fer-ho tot alhora.
S’ha buscat l’alternativa de passar per la riera de Sant Climent, que resulta una mica claustrofòbica, tant si vas en bici com a peu. I no diguem quan comencin les pluges, que serà impossible transitar-hi. De moment, però, és l’única manera de no posar-se en perill anant per la B-204, tant en bici com a peu.
Maria Comas Oriol