dilluns, 14 de setembre del 2009

Va, un plànol a la plaça de la Vila!


A Viladecans, que jo sàpiga, no hi ha enlloc cap plafó amb un plànol de la ciutat i un rètol que digui “Viladecans”. Un plànol amb els carrers, amb els serveis bàsics, amb els llocs interessants a visitar... Un plànol que, alhora, ofereixi orientacions útils per a la gent i visibilitzi una cosa tan òbvia com que som una ciutat, no un simple apèndix de Barcelona.
No sé si hi ha cap altra ciutat catalana, de les mides de la nostra, que no tingui un plànol així. I en canvi, en tenen moltes altres ciutats i pobles molt més petits.
Com és, això? Que no ens ho creiem, que no tenim ganes de dir-ho, que som una ciutat amb vida pròpia? Que no creiem important que la gent pugui moure’s orientadament per la ciutat, tant els viladecanencs i viladecanenques com la gent que ve de fora?
I no serà perquè una cosa així comporti una despesa inassumible! Va, sisplau, un plànol a la Plaça de la Vila! I de passada, també, a la plaça de la Diversitat, a la plaça de la Constitució...
Josep Lligadas Vendrell

1 comentari:

Anònim ha dit...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!