dilluns, 21 de setembre del 2009

Documentals per remoure consciències


Documental “El Delta Negat”
Al delta del Llobregat la velocitat dels canvis s’ha accelerat dramàticament: la pressa per disposar de les grans infraestructures fa que les obres no parin mai i que el paisatge es transformi ràpidament, sense temps per acostumar-s’hi. El documental explica la destrucció dels espais naturals del delta del Llobregat. En aquest viatge coneixem l’opinió i les experiències de diversos ciutadans del Baix Llobregat que miren amb preocupació i analitzen amb esperit crític la brutal transformació que ha patit el seu territori amb el desviament del darrer tram del riu Llobregat, l’ampliació del port i l’aeroport, la requalificació de sòl agrícola en industrial i urbà, la construcció de grans infraestructures com l’AVE, etc.
Documental “Km 0”
Documental emès per TV3, realitzat per un grup de gent jove catalana que parla sobre la crisi, com s’ha originat i on ens durà, què és el que haurem de fer per superar-la. Fan una reflexió sobre la situació financera al món i presenten algunes alternatives que s’emmarquen dins del que es coneix com a “decreixement”.
Pel·lícula documental “Home”
Documental d’impressionants imatges on els científics afirmen que sols tenim 10 anys per canviar el nostre mode de vida, evitar que els recursos naturals s’esgotin i impedir una evolució catastròfica del clima de la Terra. Tot i el discurs d’apoteòsic tremendisme, commou per la destrucció del territori, i remou la consciència, la llàstima és que les imatges del final amb la proposta de les energies renovables, fan molta també la mateixa por. Jutgeu vosaltres mateixos.
Ricard Caba