Aquestes són les propostes de programa per a les municipals que adrecem a tots els grups polítics per part de l’Associació de Veïns Parc de la Torre Roja.
La nostra principal preocupació, ara i des que es va iniciar el nostre camí, és la participació dels veïns en els afers públics, una participació real on la ciutadania disposi de canals de participació i control directes en la gestió diària dels afers municipals. No s’hi valen consells i tota mena d’organismes que sols generen despesa i on anem les entitats i la ciutadania sols a escoltar el que ens volen vendre, sense poder de decisió ni tan sols per si ho volem comprar.
Per tant la primera proposta programàtica es el dret a decidir, que es concreta en la modificació del Reglament de Participació Ciutadana de forma que els consells que es creïn siguin organismes amb poder decisori.
Volem pressupostos participatius.
Volem concreció del temes tractats en el procés participatiu del Pla de Mobilitat Urbana de Viladecans, assignant partides dels pressupostos municipals mitjançant els pressupostos participatius.
A l’A.V. Parc de la Torre Roja ens preocupa la mobilitat a l’interior de Can Preciós i Torre Roja, volem que es concreti el compromís pel cinturó de cornisa i les zones de prioritat de vianants (zones 10 i 30) a Can Preciós i Torre Roja.
A l’A.V. Parc de la Torre Roja també ens preocupa el rebuig, per manca de pressupost i per no establir un precedent, que es va fer a una proposta nostra al contracte de barri que deia “Arribar a un pacte entre les comunitats de passatges privats d’ús públic i l’ajuntament pel que fa al seu manteniment compartit”. És una reivindicació històrica d’uns veïns que a més de pagar la seva contribució per mantenir els espais públics, han de pagar el manteniment i l’ús de uns passatges que són d’ús públic.
Viladecans és una bona ciutat per viure-hi (millorable), però no es una bona ciutat per morir. Els preus que hi ha al Tanatori de Viladecans recentment inaugurat i gestionat per Altima (per concessió municipal) són desproporcionats si els comparem a la mitjana de Barcelona. El cost mitjà d’un enterrament a la província de Barcelona és de 3.000 €, i a Viladecans és de 8.000 €. Com es va fer la concessió? S’hi pot intervenir? Realment el municipi no té competències per a regular-ho a través de les seves ordenances municipals?
En la línia de regeneració de la política, a la nostra associació també ens preocupa com es gestionen els llocs de treball que es generen pel municipi, i les concessions per a atorgar les obres municipals.
Voldríem que als concursos públics es posés una condició a les empreses que hi participin per la qual l’empresa adjudicatària es comprometés a iniciar un procés de selecció públic i transparent, per a contractar preferentment ciutadans aturats de Viladecans, i que aquest procés de selecció fos supervisat per un consell de participació ciutadana creat per a aquesta funció.
Voldríem també que aquest consell participés en la desenvolupament del plec de condicions dels concursos públics i en la seva supervisió.
La junta de l’Associació de Veïns Parc de la Torre Roja
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada