diumenge, 15 de març del 2015

Les tensions en flexió, l’enemic núm.1 de la nostra columna

Quan realitzem les tasques domèstiques i fins i tot algunes tasques de tipus laboral, com la jardineria o la neteja de les nostres ciutats, hauríem de mirar de mantenir una bona higiene postural com a mètode de prevenció de malalties de la columna vertebral comunes, com la lumbàlgia o la cervicàlgia que poden esdevenir cròniques.

Al realitzar certes activitats, hem d’intentar mantenir la curvatura fisiològica (normal) del nostre cos, per tal de no obligar la nostra musculatura de sosteniment a fer suportar excessives tensions que poden arribar a fatigar-la.

Posarem alguns exemples amb les tasques més quotidianes. A l’hora de escombrar o de passar el rasclet en el cas de la jardineria, hem d’intentar comprar escombres o rasclets que tinguin un pal d’una llargada que pugui ser suficient depenent de la nostra alçada per no haver de realitzar una flexió de columna sostinguda. Hem d’intentar evitar les tensions en flexió que poden suposar un gran esforç per als discs que trobem entre vèrtebra i vèrtebra. 


En el cas que siguem administratius o estudiants, o simplement estiguem moltes hores asseguts davant d’un ordinador com passa avui dia prou sovint (si, jo també recomano una bona sessió diària d’exercici a casa) hem d’intentar col·locar la pantalla a l’alçada dels nostres ulls, així com disposar d’espai a la taula per recolzar còmodament els nostres avantbraços. A més hauríem de comprar cadires que mantinguin les curvatures de l’esquena i no siguin ni massa rígides ni massa flexibles.

Si voleu que parlem d’algun tema especial el proper mes no deixeu d’escriure un correu electrònic tot proposant noves idees a albertbuigues@gmail.com.

Per a més informació entreu a www.facebook.com/abfisioterapeuta o trucant al 656 25 58 05 en cas que necessiteu una consulta de fisioteràpia a domicili.

Albert Buigues