dilluns, 15 de maig del 2023

Com arribar a casa sense mòbil

Des de Sant Ramon o des de la Serra de Miramar fins a casa, seguiu les
marques, no té pèrdua.

L’evolució de la nostra societat ha introduït nous hàbits en tots els sentits. Fa uns quants anys anàvem caminant a tot arreu. Avui en dia tenim moltes altres opcions: cotxe, tren, vaixell, avió i dintre de no res, potser, el coet.

Les indicacions i els cartells informatius per seguir les vies per arribar al nostre destí també han canviat moltíssim. Durant segles, una pila de pedres a tocar del camí volia dir que portàvem la direcció adequada. Amb el pas del temps, les pedres van ser substituïdes per cartells que, fins i tot, indicaven la distància que faltava fins a la nostra destinació. Més endavant, les noves tecnologies ja ens indiquen el temps que trigarem, ens desplacem a peu, en bicicleta, en cotxe particular o en qualsevol transport públic.

Segurament, ho fem com ho fem, mai no ens perdrem perquè les aplicacions informàtiques ens guiaran fins a casa però, si som a la muntanya i no portem el mòbil, no cal que ens amoïnem. Només cal seguir el rastre dels clínex i altres restes de porqueria, en forma d’ampolles de plàstic, llaunes i d’altres, que anem trobant a tocar dels camins. Sense cap dificultat arribarem a “la civilització” (com més ens hi apropem més en trobarem), sense necessitat de saber on és el sud, l’est, l’oest o el nord, que molts cops no sabem on són, especialment aquest darrer.

Vicky Herrero Garcia

Vicenç Castelló Solina