dilluns, 15 de maig del 2023

Joves: feina, habitatge i participació

 

EnComúPodem Viladecans és una força política que representa la combinació de la tradició del municipalisme i les lluites socials amb la novetat del moviment 15M. La seva participació en els governs municipals i estatals ha portat a polítiques efectives en favor dels joves, com la llei del salari mínim i la reforma laboral que han reduït la precarietat laboral.

A més, s’ha treballat per una vivenda assequible, promovent la igualtat amb lleis per als col·lectius LGTBI i les dones, en un context de violència política de la dreta extrema.

A nivell municipal, s’han promogut polítiques en defensa del medi ambient, aconseguint importants avanços en la recuperació d’espais naturals i l’eliminació dels aparcaments il·legals a la zona de reserva natural. També s’han impulsat la cultura i el patrimoni, com posant com exemple el Museu de Viladecans, que va ser una aposta política dels Comuns i que ja és una realitat.

No obstant, encara hi ha molt per fer en matèria de polítiques juvenils. És necessari abordar el problema de l’atur juvenil, facilitant l’accés a la cultura i a l’esport amb reduccions de preus als equipaments municipals. També és important assegurar que Viladecans sigui declarada pel govern municipal “zona tensa” pel que fa a la llei de vivenda, una mesura indicada especialment per als joves.

En els pròxims quatre anys, EnComúPodem Viladecans seguirà treballant per millorar la qualitat de vida dels joves de la ciutat. Un dels seus objectius és garantir que tots els joves tinguin accés a una formació de qualitat que els permeti accedir a un treball digne.

A més, seguirem lluitant per una vivenda digna i assequible per als joves, assegurant que els preus siguin justos i accessibles. També promourem la igualtat de gènere i la no discriminació en totes les àrees, treballant en col·laboració amb els col·lectius i associacions locals.

Un altre dels nostres objectius és millorar la participació juvenil en la vida política i social de la ciutat, fomentant la implicació i la participació en els processos democràtics. També promourem la cultura i la creativitat, donant suport als joves artistes i creadors locals.

En resum, EnComúPodem Viladecans és una força política que treballa per una societat més justa i igualitària, on els joves tinguin un paper protagonista. Amb el nostre compromís i treball continu, continuarem impulsant polítiques efectives que millorin la qualitat de vida dels joves de la ciutat.

Ismael de la Rubia