dilluns, 15 de maig del 2023

Continuar treballant per aconseguir les millors oportunitats per als joves

Els i les joves d’arreu del món estem vivint moments d’incertesa en relació al nostre futur i resulta especialment difícil poder emancipar-nos atès l’actual context econòmic i social global, però els i les socialistes de Viladecans treballem per aconseguir les millors condicions i oportunitats per al jovent, col·lectiu en el qual m’incloc. 

Tot i això, vull transmetre-us la meva experiència i situació actual, perquè gràcies a les oportunitats que m’ha brindat la ciutat de Viladecans, m’he pogut formar i actualment treballar al departament financer d’una important empresa del nostre municipi.

Fins la meva entrada a la Universitat de Barcelona per estudiar el grau d’ADE, vaig estudiar en els centres educatius de Viladecans, vaig començar a estudiar anglès extraescolar a una acadèmia i als 20 anys vaig poder continuar perfeccionant-lo a l’Escola Oficial d’Idiomes. Actualment compagino la meva feina amb els estudis de Dret.

Durant la secundària vaig participar en la Federació d’Estudiants que es promou des de Can Xic, etapa de la qual tinc un molt bon record per tots els companys que vaig conèixer i per totes les activitats de ciutat en què vaig poder participar. 

De Viladecans vull destacar tant el suport als projectes educatius que complementen la formació reglada i obligatòria, com l’acompanyament i orientació que s’ofereix als i les joves que han de decidir què fer en la següent etapa, tant formativa com ocupacional.

Tenim previst augmentar els serveis d’orientació, les jornades amb professionals, l’ampliació de l’oferta de Formació Professional Dual, l’atorgament de beques, etc. Volem facilitar la presa de decisions que fem quan som joves, triant entre les opcions que existeixen en base als nostres interessos, capacitats i habilitats. 

Un dels àmbits dels quals a Viladecans ens sentim especialment orgullosos, és de l’atracció d’empreses que hem aconseguit aquests darrers anys. Som un municipi atractiu, amb una situació estratègica destacada i dotada de tots aquells serveis que tota empresa necessita per instal·lar-se en una ciutat. Aquesta atracció i la diversitat dels sectors, facilita la captació de talent propi de la ciutadania de Viladecans. Volem la plena ocupació per a la nostra població activa sense que hagi de desplaçar-se a d’altres municipis, de manera que tothom guanyi en qualitat de vida i d’aquesta manera també aconseguim major sostenibilitat i menors emissions.

Després d’estudiar o treballar, les persones necessitem tenir temps lliure i per a nosaltres l’oci és una part molt important de les nostres vides. Per això, transformarem l’actual edifici dels cinemes en un centre d’oci juvenil. L’espai comptarà, a banda de les sales de cinema, amb diverses àrees a on es desenvoluparan diferents tipus d’activitats, permetent que tothom tingui un lloc a on poder gaudir del seu temps lliure. 

També volem seguir treballant i millorant el F’ESTIU JOVE, incloent els i les joves en el procés creatiu i organitzatiu per celebrar-ne moltes més edicions.

Una altra forma d’oci és amb l’exercici físic, que treballem per promoure un estil de vida saludable que permeti tenir una bona salut física i mental. 

Un dels principals pilars sobre el qual treballem és l’habitatge. La inclusió de Viladecans en plans metropolitans d’habitatge protegit permetrà als joves viladecanencs tenir més facilitats a l’hora d’independitzar-se i centralitzant totes les gestions a l’OLH, aconseguirem uns processos més àgils i senzills. 

La construcció de nous habitatges més eficients juntament amb la creació de nous espais naturals i verds ens ajudarà a construir una ciutat més ecològica, intentant frenar el canvi climàtic que tant ens preocupa als joves. 

Els i les socialistes de Viladecans som també la gent jove. Els joves volem ser escoltats i participar del disseny de la nostra ciutat. Tenim molts reptes de futur, moltes idees i molts desitjos. Ens il·lusiona poder continuar aquesta tasca des del grup socialista que governarà la ciutat els propers quatre anys.

Irene Reus Cazorla