dimecres, 15 de maig del 2024

Neix l’associació Viladecans Sardanista

 

Hola amics i veïns. Fa uns sis mesos, en aquesta mateixa revista del passat mes d’octubre, vàrem informar de la intenció de crear una agrupació sardanista a Viladecans. Un cop completats els tràmits d’inscripció necessaris, tenim el goig de presentar-vos “Viladecans Sardanista”, la nova entitat cultural sense ànim de lucre que s’encarregarà de promocionar i difondre la dansa nacional de Catalunya a la nostra ciutat.

Us convidem a formar part de l’agrupació i a que ens ajudeu a tirar endavant els propòsits a curt termini, com la coordinació i organització d’audicions de sardanes, i a participar en els cursos i tallers d’ensenyament. També a mig termini tenim previst cooperar amb les entitats de cultura popular catalana de la nostra vila i amb les d’altres municipis veïns per mirar de fer activitats conjuntes, ben vistoses i engrescadores. Tant si ja sou sardanistes com si encara no, n’estem convençuts que gaudireu d’allò més de la nostra dansa i del caliu del sardanisme.

Aquest passat mes de març vàrem fer l’oferta a col·legis i instituts de Viladecans per si hi estan interessats, en vistes al curs vinent, per ensenyar a ballar sardanes com a activitat extraescolar, o per donar a conèixer als alumnes la vessant musical i instrumental, amb un parell de sessions dins l’horari lectiu de música, en col·laboració amb els professors de l’assignatura. Però ens plau informar-vos que ja hem rebut l’interès i s’han impartit uns tallers ràpids d’ensenyament, que vàrem fer a l’Institut de Sales el 23 d’abril, per la diada de Sant Jordi, i al col·legi Sant Gabriel el 26 d’abril, dins les activitats culturals en què varen participar diverses agrupacions culturals aquell dia. També hem fet una breu incursió al món de la cobla a l’escola Germans Amat i Targa, en horari lectiu i en col·laboració amb la professora de música Marta Carreté, que va mostrar el seu interès per afegir la sardana i la cobla al programari del curs, i tenim pendent de confirmar data amb l’escola Àngela Roca per a unes classes similars, amb la col·laboració de la seva professora de música, Vanessa Murcia. Aprofito a reiterar l’oferta a tots els centres educatius interessats a difondre aquesta part de la nostra cultura pròpia, per tal d’acordar dates i horaris.

I tot i que aviat acabarem les activitats setmanals actuals, coincidint amb la fi del curs escolar, encara sou a temps d’incorporar-vos a les sessions que resten de pràctiques i ensenyament que fem als casals de barri de la Montserratina (els dimecres a les 18:00) i de l’Alba-rosa (els dijous a les 19:00), i a l’Ateneu d’Entitats Culturals Pablo Picasso (els dissabtes a partir de les 17:00), organitzat aquest darrer per les veïnes del Casc Antic, tot i que la participació és oberta a tothom que hi vulgui assistir. A partir del mes d’octubre reprendrem les activitats i mirarem de fer nous cursos d’ensenyament oberts a tots els veïns de totes les edats de Viladecans, a més a més dels que es facin a col·legis i instituts, però ja us n’informarem així que puguem lligar dates i lloc.

I, aprofitant l’avinentesa, us faig un resum de les ballades de sardanes que es duran a terme el que resta d’any:

Diumenge 2 de juny a les 11:30, a la Plaça de la Vila amb la cobla Ciutat de Terrassa.

Dissabte 13 de juliol a les 19:30, a la Plaça Constitució (Montserratina) amb la cobla Ciutat de Cornellà.

Diumenge 8 de setembre (festa major) a les 18:30, a la Plaça de la Vila amb la cobla Baix Llobregat.

Dimecres 11 de setembre (Diada de Catalunya) a les 19:00, a la Plaça de la Vila amb la cobla Ciutat de Cornellà.

i EL GRAN ESDEVENIMENT D’ENGUANY, diumenge 27 d’octubre, a partir de les 10:30, doble ballada amb les cobles Mediterrània i Sabadell, totes dues debutants a la nostra vila.

Viladecans Sardanista
viladecanssardanista@gmail.com