dissabte, 15 d’abril del 2023

Algunes de les nostres propostes

Com a Junts per Viladecans – Compromís Municipal us presentarem algunes de les nostres propostes que responen als temes indicats per Viladecans Punt de Trobada.

En parlar de polítiques d’habitatge no podem obviar la relació recíproca on s’apliquen: el barri, encreuament de lloc i sentiment de pertinença. Creiem en els barris i en potenciar les sinergies de la gent que hi viu. En aquest sentit, volem recordar que ara toca l’atenció cap al barri antic de Viladecans que ha estat molt deixat de banda en l’activitat dels consecutius governs municipals. Conservar l’estructura del nucli antic és part important de la personalitat diferenciada de Viladecans i ha de continuar essent-ho.

Creiem, també, que s’ha de refredar el procés expansiu en política d’habitatges que han seguit els governs municipals i evitar que la competència que es crea pel sòl comporti un augment excessiu del seu preu. Projectes immobiliaris prop del Poblat Roca han posat en alerta, correctament, els veïns del barri.

En matèria d’habitatge la nostra política es dirigirà també a:

-     Promocionar l’habitatge social de lloguer facilitant l’accés i la reserva d’habitatge per a gent jove i gent gran, sobretot en les zones de nova edificació, establint convenis d’ús d’habitatges i plantejant, també, models de cohabitació a través de l’Oficina Local d’Habitatge.

-   Actualitzar el registre de pisos buits per facilitar la gestió de la seva ocupació. Volem facilitar la reconversió d’usos de locals buits, sense possibilitats d’esdevenir locals comercials, a pisos de lloguer (en preferència per gent amb poca mobilitat i risc d’exclusió social).

-     Promocionar la instal·lació de plaques solars en edificis multifamiliars.

Serem bel·ligerants amb les ocupacions delinqüencials d’habitatges que no pertanyin a grans tenidors o que creïn malestar als veïns.

Volem tenir un constant diàleg amb les entitats del tercer sector de Viladecans sense paternalismes i per fer front a problemàtiques d’habitatge i de dependència social tant per a gent jove com de la tercera edat.

Estarem al costat de la gent amb solituds no volgudes i també de les seves famílies. En aquest sentit, definirem:

-    Plans d’acompanyament i seguiment, en concordança amb els serveis sanitaris, per a tots els ciutadans i ciutadanes amb patologies agudes o rares.

-   Dotar i exigir més accessibilitat als recursos sanitaris i d’assistència revisant polítiques de copagament dels serveis.

-  Proposar més formació de cuidadors i crear una borsa de treball per millorar l’assistència i/o companyia de la gent gran.

-   Crear serveis de menjador, a preus accessibles, per la gent gran que no pot cuinar.

Exigirem el compliment del PAM on es faci referència a barreres arquitectòniques municipals per a persones amb diversitat funcional, definint un urbanisme i vialitat on es respecti la mobilitat reduïda de les persones.

Quant al tercer apartat, el transport públic, la nostra política serà sempre responsabilitzar-nos pel seu correcte funcionament encara que el servei segueixi una gestió d’altres administracions. En aquest sentit, seguirem les previsions de la licitació que es van aprovar en el servei d’Avanza per redreçar-la cap a la qualitat de servei esperada. Una mala gestió en el canvi de titularitat d’aquesta licitació (denunciada per nosaltres el febrer del 2022) ha comportat un servei deficient i, posteriorment, un problema laboral que repercuteix també en la ciutadania.

Proposarem també:

-   El Metro del Delta (metro lleuger o tramvia) com a alternativa complementària de l’autobús.

-  Demanar a RENFE que el baixador passi a ser estació i exigir a Foment que es facin les obres necessàries perquè s’aturin tots els trens.

-   Establir la gratuïtat diària del servei d’autobús a la platja durant la temporada de bany.

Ciutadanes i ciutadans de Viladecans, gràcies per llegir-nos.

Tomás Caroz

Junts per Viladecans