dissabte, 15 d’abril del 2023

Viure a Viladecans és tenir més oportunitats

L’habitatge, l’atenció a la dependència i el transport públic són estratègics per a l’Ajuntament que treballa amb intensitat des de fa anys, independentment de l’àmbit de les seves competències. En el proper mandat ens centrarem en continuar aplicant polítiques innovadores i cercant el suport d’altres administracions. Aquestes polítiques ens estan permetent fer de Viladecans una ciutat moderna i igualitària, com ho demostra que siguem la ciutat amb menor desigualtat d’Espanya.

L’accés a l’habitatge: una prioritat per a la cohesió social

La Viladecans del present és el resultat d’una planificació urbanística que l’ha transformat en una ciutat amable, accessible i inclusiva. Així, estem desenvolupant el barri de Llevant que dota d’equipaments i zones verdes a tota la ciutat, habitatge i millora la mobilitat. El 50% dels pisos seran de protecció oficial i més del 20% en règim de lloguer. A més, 500 estan promoguts per cooperatives, que suposa la possibilitat d’adquirir habitatges més barats que en el mercat lliure.

Creiem fermament que l’accés a l’habitatge és una prioritat per a la cohesió social. Aprovarem el nou Pla Local d’Habitatge 2030, que definirà les actuacions perquè la ciutadania pugui gaudir d’habitatge digne i assequible, sobretot joves i persones amb necessitats especials. Reforçarem l’Oficina Local d’Habitatge, potenciarem la Borsa de Mediació per al Lloguer Social i ampliarem el programa Pis Compartit, totes elles accions adreçades a facilitar l’adquisició d’habitatge assequible per als veïns i veïnes.

“Viladecans em cuida”: les persones al centre de les polítiques socials

Viladecans és una ciutat que té cura de les persones, i especialment, aquelles que es troben en situacions de vulnerabilitat o dependència. Els plans de reactivació local van ajudar a que la gent gran i les famílies i empreses que pitjor ho estaven passant arran de la pandèmia, es convertissin en prioritàries. Va ser quan vam posar en marxa el programa “Viladecans em cuida”, el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva. Un model d’intervenció social innovador en què s’incorpora el vessant comunitari com a estratègia, barri a barri, sense deixar ningú enrere. 

Continuarem activant noves eines per a la millora de la salut social, comunitària, emocional i mental. Crearem, per exemple, un servei d’acompanyament per a la Gent Gran per a la realització de tràmits digitals, incrementarem la teleassistència i habilitarem espais segurs per a aquest col·lectiu i persones amb diversitat funcional en totes les activitats del municipi. 

Transport públic: solució als problemes de la mobilitat

Tant a Viladecans com a la resta de municipis del Delta, el transport públic es troba en un moment de transformació que assenyala un futur millor. Una acció important és la reforma integral de la C-245, inclòs un carril bus per a una nova línia de gran capacitat i l’increment de freqüència.

Pel que fa als autobusos metropolitans, l’AMB acabarà de culminar la substitució dels busos per elèctrics o híbrids així com incrementar el nombre de línies. 

Respecte al ferrocarril, seguirem treballant perquè el ministeri continuï amb els treballs engegats de reforma de l’estació i la Generalitat amb l’ampliació de les freqüències de trens amb aturada a la ciutat. També està en marxa, en el marc del nou Pla de Rodalies, la construcció d’una nova línia soterrada que unirà Cornellà amb Castelldefels pel centre dels nuclis urbans.

Els autobusos municipals seran tots elèctrics i recuperarem la línia V3 (que uneixi els nous punts d’interès de la ciutat i els equipaments) i la V4, que porta a la platja cada estiu, tindrà major freqüència de pas i dies de funcionament.

Finalment, completarem la xarxa ciclable interna de carrils bici i ciclocarrers, així com el bici bus a les escoles, amb l’objectiu de continuar impulsant la mobilitat sostenible.

Carles Ruiz
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)