dissabte, 15 d’abril del 2023

Com l’or acabat de trobar

Fragment de Sirena Microcosmos, de Marc Quinn

Núvols de sucre passen canviants i ocells els solquen mentre L pensa en R avui. El dia ha començat gris i ara resplendeix. L escolta a través dels seus auriculars música cèltica, mira al cel, pensa. Els sons èpics, violins, arpes, clarinets, tambors, panderetes i llaüts ressonen com a batecs. El cor d’L recorda els bons moments passats amb R i s’omple de goig. Quatre anys ja des que el va conèixer. Com si fos ahir, el somriure d’L confirma que sent la història renovada, amb aires de familiaritat, sí, però no pas d’avorriment.

El conte d’L i R va començar gairebé com un joc que encara no era perillós. Només excitant. S’atreuen des dels inicis com imant i metall. El passat es fa present i L segueix gronxant-se amb els núvols inflats com espelmes. Rememora mirades, frecs de braços, contactes suaus, coincidències que no van ser tan casuals en un únic espai. Pensaments i desitjos concretats en una invitació a cafè desitjada alhora.

Noteu que el múscul de la vida bomba amb força dins dels seus pits. Els seus cervells, imaginant escenes en què la luxúria és la protagonista i el sexe la seva concreció. La simpatia balla als seus ulls i rega els seus somriures. Voler només una cosa que encara no es diu: estar sols en una habitació, en un cotxe, en un racó improvisat de pressa. R acompanyant L a casa un dia abans d’aquell primer cafè i intercanviant-se números de telèfon. No són lliures i el risc els esperona, aquell que encara no els fa por. Al contrari.

L’endemà, tots dos a la vegada amb el mòbil a la mà. R s’avança i li envia un missatge. L se sorprèn sense sorprendre’s: estava a punt de fer el mateix. Desitja aquest home amb una intensitat ja oblidada en la immensitat de records anteriors. La promesa d’un primer petó darrere d’uns ulls que no poden esperar més. L i R són dos adolescents un altre cop, com si mai no haguessin pentinat cabells blancs. Els llavis de tots dos tenen gust de mel, no es pot ni es vol respirar, l’abraçada és, a cada instant, més atapeïda. No saben com tocar-se, són nens que proven experiències noves al pati de l’escola, convertit en un motel per hores. Tot just es coneixen, les ganes estan plenes d’inexperiència inexplicable.

Després d’aquell dia, les trobades se succeeixen i L i R ja saben quina tecla cal prémer, quin recorregut fer a l’altra pell, com guiar, com demanar a aquelles mans, fins ara desconegudes, aquella carícia més esperada. La seva passió en un, dos, tres i quatre anys ha crescut junt amb l’amistat i l’estima. Gairebé no hi ha res que no sàpiguen l’un de l’altre, res que no comparteixin, encara que moltes vegades sigui en la distància. Com R diu, són amics especials, i L no li rebat. Afecte i lascívia corren paral·lels i ells els mantenen igual que l’or acabat de trobar.

L torna a somriure cap al cel. Els núvols han desaparegut amb el vent i en queda el blau. Fa uns mesos que viu sola, sense la parella habitual. Tot va acabar. No li importa que R segueixi com sempre i que mai canviarà. L tan sols vol perpetuar el valor que els uneix. I que els quatre anys compartits, que no es poden esborrar, esdevinguin cinc, sis, set… Tants com els seus cossos aguantin i les seves ànimes resisteixin.

Patricia Aliu