dimarts, 21 de maig del 2013

Neix una nova associació a Viladecans, neix “La Paz”

Viladecans Punt de Trobada va tenir l’oportunitat d’assistir, el dia 4 de maig, a la presentació de la nova Associació Socio-Cultural “La Paz”. A l’acte públic hi varen participar ciutadans i ciutadanes, entitats, grups polítics i institucions. 
La presentació va ser realitzada per nois i noies joves de la Comunitat Musulmana i van posar èmfasi sobretot en termes com la pau, la convivència, compartir la ciutat i altres, que permeten avançar vers una ciutat més cohesionada. A la lectura de versos de l’Alcorà va seguir la lectura de poemes en català. 
Aquests viladecanencs i viladecanenques van posar de manifest la seva voluntat de mantenir la seva identitat cultural però sense menysprear i adoptant, com a seva, la nova realitat cultural en què viuen. I és per això que segons varen comentar, part de les activitats que portarà a terme l’Associació seran l’aprenentatge de l’àrab però també l’alfabetització en català.
La nostra Associació Viladecans Punt de Trobada felicita als membres que creant aquesta Associació volen participar de manera activa a la vida social i cultural de Viladecans.
Miguel de la Rubia