dissabte, 18 de maig del 2013

Sant Jordi, molt bé!





Aquest any hem tingut un magnífic Sant Jordi. Si ens mirem com han anat aquests darrers anys, tots podem constatar el procés de creixement de l’ambient de la diada, i com aquest any ha arribat al seu punt àlgid, gràcies sobretot a la crida que es va fer des d’Òmnium Cultural per implicar-hi tot d’entitats de la ciutat, les quals van crear el programa Sant Jordi Al Carrer. També hi ha contribuït, sens dubte, la mala notícia de les dificultats per què està passant la llibreria Els Nou Rals, que des de sempre ha estat una peça clau en aquest dia; arran del cash mob del març passat, les ganes que Els Nou Rals no tanqui i les ganes també que la seva situació no afecti la vitalitat de la festa, han estat certament fonamentals.
I bé, aquest any hem tingut tot un conjunt d’activitats tot el cap de setmana, sobretot al carrer de Sant Joan, però també a Ca n’Amat o a la Biblioteca, de les quals cal destacar d’una manera especial el sopar popular de dissabte al vespre, que se celebrava per primer cop, i la trobada d’autors locals el mateix dia de Sant Jordi, que se celebrava per segon cop. Però el més important va ser, sens dubte, veure tanta gent passejant i comprant llibres i roses, que és el que cal fer en una diada com aquesta.
L’any que ve, no sabem si tindrem encara Els Nou Rals. Tant de bo que sí. Però en tot cas, el que no podem perdre és que Sant Jordi continuï sent, i ho sigui cada cop més, una festa important a Viladecans.
Josep Lligadas Vendrell