dissabte, 13 d’octubre del 2007

Tres propostes més de govern municipal: fàcils, barates, útils

1. Millorar la senyalització per pujar a Sant Ramon
Si voleu pujar a Sant Ramon, trobareu uns magnífics indicadors per fer el camí a peu fins a Santa Coloma de Cervelló. Indicadors de muntanya, que convindria acabar d’adequar a una realitat mig urbanita que necessita força més concreció. Per exemple, quan trobes indicadors com els de la foto, que dirigeixen (en dos sentits oposats) cap a Viladecans, s’hauria de dir a quin barri adrecen, cosa que també trauria al vianant la sensació d’esquizofrènia; o quan el camí pren el nom d’una masia cal indicar on és la masia i si continua existint, a part de senyalitzar els camins que es van trobant i que no porten a Sant Ramon: seria una manera de conèixer més l’entorn de la muntanya i la seva història. Tampoc no estaria gens malament posar un plànol general de camins en els inicis dels camins que surten de Viladecans, per poder tenir una visió de conjunt, semblant al plànol que hi ha al capdamunt de Sant Ramon. Ah, i unes quantes indicacions sobre l’arbrat i el paisatge viladecanenc no sobrarien.
2. Informar a través dels rètols lluminosos de l’Ajuntament sobre les avaries de la Renfe i altres emergències
Renfe és pura aventura. Per això aniria tan bé que quan hi ha una avaria important els rètols lluminosos de l’Ajuntament, que solen dedicar-se amb encert a promoure els esdeveniments de la ciutat, indiquessin al vianant si li cal o no arribar-se fins a l’estació de la Renfe. I de fet un indicador a la cruïlla de la carretera de la Vila amb l’avinguda de la Generalitat no hi faria cap mal. Un servei d’informació sobre la Renfe també aniria molt bé als vilabusos, que també compten amb retolació informàtica interna. De fet, per Sant Joan, en què un tren va descarrilar al Prat, molts vam contemplar amb estupor com el Vilabús portava la gent fins a la Renfe sense avisar-los que no hi havia servei, gent que després havia de tornar a peu fins a l’avinguda de la Generalitat per agafar allà el bus. Perquè, si les noves tecnologies no serveixen per donar informació pràctica al moment, per què serveixen, doncs?
3. Obrir la biblioteca tot el dia, sense tancar al migdia
Aquesta no és una proposta tan barateta, però potser podria pagar la Diputació, que n’és la titular. En qualsevol cas, un equipament com la biblioteca s’ha mostrat ben útil i freqüentat. És un espai agradable, ben assortit (potser encara podria estar-ho més), realment difusor de cultura. A Vilanova i la Geltrú obre tot el dia. A Viladecans, amb més habitants, això també hauria de ser possible. Per què no?
Mercè Solé