dissabte, 13 d’octubre del 2007

El curs de gestió multicultural

A punt d’acabar el curs de gestió multicultural i intervenció en immigració que venim realitzant cada dijous a l’ IES Torre Roja de Viladecans des del curs passat, va sent hora de fer-ne alguna valoració. Una podria ser aquesta.
Ha estat una experiència força positiva pel que he après i per tots els conceptes que dia a dia m’anaven colpint, fent caure tòpics i estereotips que sense adonar-me havia assolit.
Voldria felicitar i agrair a tots i totes les persones que directament o indirecta heu fet que el curs tirés endavant. Penso que per als assistents ha estat un regal impagable.
Les primeres sessions més formatives ens van introduir dins un món nou per a la majoria de nosaltres, claus pràctiques de la legislació d’estrangeria, eines i recursos multiculturals, programes de serveis socials, etc., que van donar pas a les classes pràctiques interessantísimes que es van anar desgranant. Els ponents explicaven el tema d’ una manera pràctica i de vegades personal, donant peu a a debats sempre enriquidors per a tots.
Voldria remarcar que el curs format per persones de diferents edats i formació ha estat molt participatiu.
Penso que és un curs adient per poder entendre aquesta nova societat que s’està formant al nostre entorn. És difícil posar-te a la pell de les persones que arriben d’ altres contrades per guanyar-se la vida i educar els seus fills dins la nostra societat. Ajudar, entendre aquestes minories no és fàcil, i sovint adoptem actituds poc acollidores i prepotents. El curs ens hauria de servir doncs per observar el nostre entorn i començar a actuar. El recomanaria a tothom, però sobretot, encara que adequat, penso que a l’escola se’n podria parlar, com a crèdit variable a l’ESO o simplement com a formació. És des de la mainada que hauríem de començar per trencar tòpics i estereotips, potser aleshores alguns no prosperarien, fins a arribar al punt de no existir.
Gràcies doncs per haver-me donat l’oportunitat de fer aquest curs.
Montse Pastor