dilluns, 18 de maig del 2009

Localia Viladecans tanca després d'11 anys d'emissió


La cadena de televisió municipal Localia Viladecans va acabar ahir les seves emissions després d’11 anys en antena. Dels 12 professionals en plantilla, onze es quedaran a l’atur després que l’ajuntament hagi decidit vehicular la producció audiovisual cap a una televisió IP. Fonts de la mateixa cadena, que han preferit no identificar-se, discrepen de la decisió del consistori “per les formes en què han portat a terme el tancament i la poca voluntat de l’administració local de seguir amb el projecte audiovisual a un any vista del límit de l’apagada analògica”. L’Ajuntament ha afirmat que ells també estan descontents amb Pretesa -l’empresa propietària de Localia integrada a Prisa-. El tinent alcalde, Joan Pidelaserra, ha declarat que, “de cara al Consorci de la Televisió Digital del Delta [si es necessiten professionals], els treballadors de la televisió tindran prioritat, tal com queda escrit en el protocol del consorci”.
Localia Viladecans és una televisió adherida a la Xarxa de Televisions Locals i també emet els seus continguts. Durant aquests onze anys hi han passat professionals com Jordi Évole, Samanta Villar o Teo Pérez. De cara el futur Viladecans no renuncia a tenir televisió, per això posa en marxa una IP TV i ha proposat que s’utilitzin les instal•lacions de la cadena local per les futures emissions del consorci de TV Digital del Delta.
El passat mes de novembre el Grupo Prisa emetia una nota que comunicava l’imminent tancament de totes les televisions locals del grup a partir del 2009. La de Viladecans era un cas a banda, perquè és de llicència municipal i n’externalitza la producció.
Publicat per Comunicacio21.cat el dia 1 de maig

2 comentaris:

Viladecans ha dit...

¿Alguien sabe qué pasó durante la Fira de Sant Isidre? ¿¿¿És cierto que llevaron a 2 niños a la comisaría por repartir papeles contra el cierre de Localia???

Mercè Solé ha dit...

Jo no, però intentarem escriure'n alguna cosa en el proper número...
Mercè