diumenge, 29 de setembre del 2013

La nostra generació jove de puntaires és guardonada

Novament Viladecans s’omple d’orgull en veure com una de les seves filles, la Natalia Muñoz, ha sigut premiada i escollida com la millor puntaire infantil en el concurs que  convoca i organitza l‘Associació Catalana de Puntaires. Ella ha sigut la guardonada per haver realitzat el millor “punt de llibre, per la diada de Sant Jordi 2013” a base de punta de coixí.
Les puntaires de Viladecans també ens sentim orgulloses d’aquest important premi, no solament perquè la Natalia ha après a fer puntes de coixí en un dels nostres grups de puntaires, sinó també perquè la dissenyadora del patró que la Natalia va fer i amb el qual va resultar guanyadora, és la Leonor Jódar,   responsable i professora  de puntaires a casa nostra. 
Aquest guardó ens ve a confirmar  que tenim a Viladecans una nova generació jove de puntaires  que  sens dubte ha de donar continuïtat a aquesta artesania i a la tradició de Puntaires de la Vall de Cans. Sense oblidar que l’ajut inestimable del nostre Ajuntament garanteix la recuperació de la punta negra o blonda del Baix Llobregat, que és patrimoni indiscutible de la  nostra ciutat.
Aquest tipus de certàmens o concursos infantils desperten a la nostra joventut afició per aquesta artesania i li donen un aire d’intemporalitat, a la vegada que els estimula a perseverar i mantenir una tradició tan nostra.
Tenim posada tota la confiança en aquesta joventut que  ens marca un futur esplendorós a la nostra vila per a la punta de coixí, que, juntament amb  aquest suport estimulant del nostre Ajuntament en la recuperació de la “punta negra o blonda del Baix Llobregat”, ens confirma no sols la continuïtat sinó que dia a dia  veurem com creix i s’amplia.
El taller per a la recuperació de la punta negra o blonda del Baix Llobregat  es fa a l’auditori Pablo Picasso els divendres a les 17h fins a les 20h, per més informació en el mateix auditori i/o preguntar per Maribel Lobelle o Carme Reguant.
Carme Reguant