dimarts, 17 de desembre del 2013

Hospital, sí; manipulació, no

El passat 29 d’octubre el conseller de Salut Boi Ruiz va rebre a Isidre Sierra (alcalde de Sant Climent), Mercè Esteve (alcaldessa de Begues), Josep Llop (president comarcal de CDC) i Carles Lozano (regidor de CiU Viladecans)
La manifestació del passat 30 d’octubre va aplegar milers de persones que reivindiquen el manteniment i millora de l’Hospital de Viladecans. És un objectiu comú que tots els viladecanencs, per sobre d’ideologies polítiques, compartim. Des d’aquí el meu reconeixement als assistents i als organitzadors. 
Per desgràcia, els dies anteriors a la manifestació es van produir fets que no són acceptables. Una cosa és animar el poble a anar a la manifestació, i una altra és escampar mentides. És un insult el video que corria per internet amb la conclusió “Mas i Junqueras cerrarán el Hospital.” És vergonyós el pamflet que va distribuir el Partit Socialista de la nostra ciutat, amb insinuacions i invencions.  I és inadmissible que l’alcalde, en la revista municipal, es faci ressò de rumors de tancament, donant-los així més ressò i publicitat.
Per si algú no ho sap encara, la continuitat de l’Hospital mai no ha estat en dubte. Evidentment que
continuarem tenint l’Hospital, com el mateix Conseller Boi Ruiz ha recordat al Parlament de Catalunya al setembre i al novembre d’aquest any;
continuarà sent “Hospital de Referència”, que és la mateixa categoria que té des de 1987;
no hi ha cap intent de privatitzar; al contrari, va ser el Govern Tripartit qui va prioritzar que a Sant Boi es construís un hospital amb capital privat;
la Generalitat el manté en ple funcionament, atén 15.000 persones per any;
s’han reforçat les urgències, el servei de consultes externes;
el setembre de 2012 s’han posat en funcionament dos quiròfans, perquè el nostre hospital és reconegut especialment per la Cirurgia Major Ambulatòria i hospitalització de curta estada.
Exigir de forma immediata l’ampliació de l’Hospital no és possible. Va ser una greu irresponsabilitat de la Consellera de Salut Marina Geli (PSC) prometre una ampliació per a la qual no tenia diners, ni intenció de fer-la. Això sí, va venir dos cops a posar la primera pedra.
Si l’Hospital no perilla, i els Alcaldes dels municipis afectats ho saben (els ho ha dit el Conseller Boi Ruiz en persona) , ¿per què segueixen alimentant rumors? ¿Per què posen la por al cos dels viladecanencs? ¿Val la pena jugar amb els sentiments de la gent, per un grapat de vots?
Carles Lozano