dissabte, 13 de setembre del 2008

Per crear relació


Després de les vacances d’estiu, els voluntaris i voluntàries de la xarxa Parlar per Conviure ja estem a punt per continuar fomentant la convivència entre persones a través de les tertúlies en català o d’activitats d’alfabetització, obertes a totes i tots els ciutadans de Viladecans.
Però penso que caldria plantejar-ho d’una altra manera, que pogués arribar a moltes més persones. Perquè crec que és una manera excel·lent per fer bona convivència entre ciutadans de Viladecans.
Totes les entitats de la ciutat, que n’hi ha moltes, haurien de crear un grup de relació amb les persones que vulguin aprendre català o altres coses. La qüestió és que es relacionin entre ells, que es coneguin, i es trenquin estereotips, principalment amb les persones que han vingut de fora a buscar-se una vida millor que la que tenien al seu país d’origen.
A ningú no li agrada deixar la seva terra. Si ho fan és per força. Per això cal que els donem eines perquè se sentin acollits a la nostra ciutat, i una de les maneres és aquesta de fomentar les relacions i poder conversar, que a més fa que també nosaltres ens enriquim culturalment coneixent altres costums.
Nosaltres anem posant granets de sorra perquè sigui així, i amb la il.lusió que algun dia tots ens entendrem.
Maria Comas Oriol