dissabte, 13 de setembre del 2008

Correllengua 2008

El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil catalana. És una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.
Sorgeix l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirada en la Korrika del País Basc. El 1995 es comença a fer al País Valencià i a partir del 1997 la CAL agafa el compromís de portar-lo a la resta dels territoris de parla catalana.
El Correllengua és la iniciativa per la llengua que anualment mou més persones arreu del país; prova d’això ho és l’èxit de participació de l’any passat, que va mobilitzar més de 300.000 persones, amb la celebració més de mig miler d’actes arreu del país.
Des de fa set anys la cloenda del Correllengua es fa a Perpinyà, coincidint amb la signatura del Tractat dels Pirineus, el 7 de novembre de 1659, pel qual s’imposava a Catalunya una greu divisió i fractura territorial. Aquesta cita –ineludible en el calendari nacional– creix cada any en participació i mobilització i esdevé un clam per la recuperació dels lligams històrics entre el nord i el sud de la nostra nació. Dins dels actes d’aquest dia hi ha la manifestació i el Festival Rellamp!.
OBJECTIUS DEL CORRELLENGUA 2008
Objectius generals:
  • Reclamar un major ús social de la llengua en tots els àmbits que li són propis, tot incidint en la presa de consciència de la gent en relació a aquest fet.
  • La defensa de la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
Objectius de la comissió del CORRELLENGUA 2008 a Viladecans:
  • Consolidar el CORRELLENGUA com una celebració assenyalada a Viladecans.
  • Potenciar la participació del màxim d’entitats i ciutadans de Viladecans possibles en els actes del CORRELLENGUA.
Programa del Correllengua a Viladecans:
Diumenge 14 de setembre 2008
Rambla Modolell
10:00 h. Concurs de dibuix i pintura infantil

Divendres 19 de setembre 2008
Torre del Baró
19:00 h. Trobada amb el Grup tres Torres

Dissabte 20 de setembre
Plaça de la Constitució
16:30 Trobada i benvinguda
17:00 Cercavila
18:00 Arribada Cercavila al
Jardí Municipal
18:10 Lectura del Manifest i presentació
18:30 Presentació llibres: Isabel-Clara Simó
18:30 Rocòdrom, Jocs i Tallers...
18:30 Bitlles Catalanes
19:30 Recital de poesia
20:30 Jordina Biosca: “Rondalles de la nostra terra”
21:30 Concert: Riviera Paradise
22:30 Concert: A CONFIRMAR

Diumenge 21 de setembre
Plaça de la Vila
10:00 Trobada i lectura del manifest
10:10 Exhibició de gossos
12:00 Ballada de Sardanes
14:00 Aperitiu i comiat

ENTITATS QUE HI COL·LABOREN:
CAL, DIABLES DE VILADECANS, GEGANTS DE VILADECANS, GRUP TRES TORRES, CLUB DE BITLLES, FUNDACION ESPEJO, A.E.i G. SANT JOAN, A.E.i G. GARBI, AMICS DE LA SARDANA DE VILADECANS, AGILITY BAIX LLOBREGAT, CLUB ALPÍ BAIX LLOBREGAT, AA.VV. CASC ANTIC, LLIBRERIA NOUS RALS, ASSOCIACIÓ D’ARTS I OFICIS DE VILADECANS, AJUNTAMENT DE VILADECANS.