dilluns, 13 de setembre del 2010

Eleccions


Per a molts ciutadans i ciutadanes la paraula amb què titulem aquesta primera pàgina sona més o menys a “quina llauna!”, o a “una altra vegada ens vindran a menjar el coco!”. No, certament, aquests no són bons temps per a la política. I no cal recordar els molts motius de desencís, de desinterès, de desengany… que hi ha al darrere d’aquesta situació.
Però el fet és que ara, el proper 28 de novembre, tenim les eleccions al Parlament de Catalunya, unes eleccions en què triarem aquells que s’han de responsabilitzar, en els propers anys, del govern del país. I això no és cap cosa sense importància: és veure de quina manera es gestionen les coses col·lectives, a què es destinen els diners, com ens enfrontem a la crisi, com promovem l’educació, la cultura, la sanitat o els serveis socials, de quina estructura política volem dotar-nos…
No, no ens en podem desentendre. Hem d’informar-nos, hem de reflexionar-hi, hem de parlar-ne. Tant del que els diversos candidats ens proposen, com de la credibilitat que ens mereixen. I hem de prendre l’opció que creguem més oportuna, però sempre sabent el perquè.
Nosaltres, des d’aquesta revista, hem pensat que podríem contribuir a aquesta reflexió, a aquest parlar-ne, convocant una trobada de tots aquells que vulguin per escoltar el que ens diuen les formacions polítiques que tenen grup a l’ajuntament de Viladecans, i per qüestionar-los tot allò que creguem oportú. Serà el dimarts 5 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural Sant Joan. A les pàgines interiors trobareu més informació.
L’important, en qualsevol cas, és que cadascú és plantegi seriosament el que farà el 28 de novembre. Pel bé de tots.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Massa ràpid l'article o massa lent la publicació a l'arxiu.
¿Assistiran representants dels grups polítics de l'ajuntament a un debat obert on les veritats poden ser "políticament incorrectes"?

Demasiado rápido el artículo o demasiado lento la publicación en el archivo.
¿Asistirán representantes de los grupos políticos del ayuntamiento a un debate abierto donde las verdades pueden ser "políticamente incorrectas"?

Equip de redacció ha dit...

Confio que sí que vindran, almenys la major part dels grups ja han confirmat la seva participació a la taula.